2021. július 08. – 15:51– A Rák csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. július 09. – egésznap itt lesz
2021. július 10. – egésznap itt lesz és hajnali 03:16-kor teljes lesz az Újhold

2021. június 12. –20:23-kor új csillagkép fölé érkezik

A Rák víz elemű, hideg + nedves. Uralkodó bolygója a Hold

Amikor a Hold a Rákban jár, kedvez a ház körüli munkáknak, és bérelni vagy bérbe adni is sikeresen fogunk. Halászatra és pecázásra is alkalmasak ezek a napok. Költözködést inkább máskor érdemes bonyolítani.

A Rák pozitív hatásai: alkalmazkodó, emlékező, fantáziadús, fogékony, érzékeny, hangulatos, népszerű, ösztönös, rugalmas, tartózkodó, termékeny, törekvő

A Rák negatív hatásai: álmodozó, befolyásolható, féltékeny, ingatag, kíváncsi, naiv, passzív, sértődékeny, szentimentális, szeszélyes, tétlen

Testrészeink közül az anyagcsererendszerünk, a bélrendszerünk, bőrünk, a fajfenntartási funkciók, a gyomrunk, a kisagyunk, a nedvek keringése, a termékenység, továbbá a nőknél a menses működése, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat.

Szénhidrát (CH) és levél napok

Táplálkozásunkban a „leveles” étkek és az egészséges szénhidrátok az előnyösek.

Háztartásunkban minden víz igényes tennivalónak kedveznek ezek a napok, könnyebbek, sikeresebbek és tartósabbak

Kertünkben a fűnyírásra, a fűszernövények ültetésére, a locsolásra, a permetezésre, a tavi növények telepítésére alkalmasak ezek a napok.

Kényeztetésünkre a külső és belső hidratálásra kedvező napok. Sétával, kíméletes tornával és masszírozással is jót teszünk a végtagjaink alsó régiójának. A hajformázás nem lesz tartós.