2021. december 01. – 12:56–kor A Skorpió csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. december 02. – egésznap itt lesz

2021. december 03. – 13:13-kor új csillagkép fölé érkezik

Előrejelzés

  • fogyó fázisban van a Hold
  • december 03-tól irányt vált, a felszálló ágán halad
  • Újhold – december 04. – fogyasztó, csökkentő, elengedő hatása addig erősödik

A Skorpió víz elemű, hideg + nedves. Uralkodó bolygója a Mars.

Amikor a Hold a Skorpióban jár, az új vállalkozások indításával, a peres ügyekkel, a kiszámítható és erős ellenállással szemben kötelező az óvatosság és körültekintő eljárás.

A Skorpió pozitív hatásai: bátor, éltető, hű, kifinomult, méltóságteljes, nyugodt, okos, öntudatos, ragyogó, szervező

A Skorpió negatív hatásai: despota, erőfecsérlő, gőgös, elbizakodott, hiú, hivalkodó, hűtlen, költekező, önző, pompázó, tekintélyféltő

Testrészeink közül az érzékeny részeik ilyenkor a nemi szerveink, a húgycsövünk, a húgyhólyagunk, a végbelünk és a végbélnyilásunk, továbbá a férfiaknál a prosztata. Lehetőleg műtéti beavatkozásukra ls a foghúzásra se most legyen szükséged, a növő fázis utolsó hetében. Erősen kockázatos.

Szénhidrát (CH) és levél napok

Táplálkozásunkban a fentieket gyorsan és nagyon hatékonyan, a legkisebb energia felhasználásával és a bennük lévő tápértékek optimális hasznosításával dolgozza fel a szervezetünk.

Háztartásunkban a víz igényes tennivalóknak kedveznek ezek a napok. Ilyenkor érdemes elkezdeni a karácsonyi zónázó takarítást.

Kertünkben és a balkonon alkalmas napok a madáritatók rendben tartására. A szobanövények locsolása ne maradjon ki.

Kényeztetésünkre javaslom a külső és belső hidratálást. Sétával, kíméletes tornával és masszírozással is jót teszünk magunknak. A frizura nem szokta ilyenkor megtartani a formáját.