2021. április 17. – 21:26 – A Rák csillagkép fölé érkezik a Hold.
2021. április 18. – egésznap itt lesz és leszállóágban halad tovább.
2021. április 19. – egésznap itt lesz.

2021. április 20. –  8:11-kor új csillagkép fölé érkezik.

A Rák víz elemű, hideg + nedves. Uralkodó bolygója a Hold.

Amikor a Hold a Rákban jár, kedvez a ház körüli munkáknak, és bérelni vagy bérbe adni is sikeresen fogunk. Halászatra és pecázásra is alkalmasak ezek a napok. Költözködést inkább máskor érdemes bonyolítani.

A Rák pozitív hatásai: alkalmazkodó, emlékező, fantáziadús, fogékony, érzékeny, hangulatos, népszerű, ösztönös, rugalmas, tartózkodó, termékeny, törekvő

A Rák negatív hatásai: álmodozó, befolyásolható, féltékeny, ingatag, kíváncsi, naiv, passzív, sértődékeny, szentimentális, szeszélyes, tétlen

Szerveink és testrészeink közül az anyagcsererendszerünk, a bélrendszerünk, bőrünk, a fajfenntartási funkciók, a gyomrunk, a kisagyunk, a nedvek keringése, a termékenység, továbbá a nőknél a menses működése, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat.
Növőben van a Hold, a foghúzás ebben a szakaszban bő vérzéssel járhat, ezért kockázatos.

Szénhidrát (CH) és levél napok

Táplálkozásunkban a „leveles” étkek és az egészséges szénhidrátok az előnyösek.

Háztartásunkban minden víz igényes tennivalónak kedveznek ezek a napok, könnyebbek, sikeresebbek és tartósabbak

Kertünkben a fűnyírásra, a fűszernövények ültetésére, a locsolásra, a permetezésre, a tavi növények telepítésére alkalmasak ezek a napok.

Kényeztetésünkre a külső és belső hidratálásra kedvező napok. Sétával, kíméletes tornával és masszírozással is jót teszünk a végtagjaink alsó régiójának. A hajformázás nem lesz tartós.