2021. április 05. – 15:3 – A Vízöntő csillagkép fölé érkezik a Hold.
2021. április 06. – egésznap itt lesz.

2021. április 07. – 22:30-kor új csillagkép fölé érkezik.

A Vízöntő levegő elemű, meleg + nedves. Uralkodó bolygója a Szaturnusz.

Amikor a Hold a Vízöntőben jár,

az idő kedvező  azoknak a hosszútávú terveinknek a megvalósításába belefogni, amelyektől azt várjuk, hogy valami rossztól, kellemetlentől fog megszabadítani bennünket

A Vízöntő pozitív hatásai: idealista, elvhű, meggyőződéses, nehezen befolyásolható

A Vízöntő negatív hatásai: bizalmatlan, elzárkózó, fantaszta, könyörtelen, különc, túlzó

Szerveink és testrészeink közül az alkarunk, alsó lábszáraink, a bokáink, a csontrendszerünk, a csontképződésünk a fogaink, könyökünk, a mész-háztartásunk, a térdünk, a vesetájékunk, a tüdőnk, a gyomrunk, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat. Szemünk is gyengébb, fáradékonyabb lehet.

Zsír és virág napok

Táplálékunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék használatával legyük óvatosak.

Háztartásunkban a főzést, a sütést, a fémek tisztítását támogatja a levegő elem. A lakásban a takarításra és csinosítására is alkalmasak ezek a napok. A hosszabb és alapos szellőztetésre ideálisak a levegő elem napjai.

Kertünkben és a szobanövényeink közül a virágáért nevelt növényeket hatásos ilyenkor ápolni.

Szobanövényeiket most szabadítsuk meg az elszáradt ágaktól és levelektől. A hihetetlenül hosszúra nyúlt, gyenge hajtásokat egy éles késsel vágjuk le róluk. A letörés és a metszőolló összeroncsolja a tápanyagot szállító csövecskéiket és nehezebb a „gyógyító” tapasszal ellátni.

A Hold felszálló ágban van, ezért a metszéssel várjunk, mert ebben a szakaszban a növények nedvei felfelé, a szár irányába törekszenek. Könnyű “kivéreztetni” őket. A magokat száraz földbe vetni a legjobb, amikor a Hold felszálló ágban van.

Kényeztetési területeink közül az arcápolással, testradírral, arc- és szemtornával törődjünk.
Engedjünk meg magunknak egy kis pihenést is, hogy az érkező energiáknak legyen idejük regenerálni bennünket. Töltsük fel jó alaposan a vitamin-háztartásunkat is!