2021. december 07. – 12:49-kor A Vízöntő csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. december 08.– egésznap itt lesz

2021. december 09. –  új csillagkép fölé érkezik

Előrejelzés

  • növő fázisban van a Hold
  • Telihold december 19-én – növekedő, gyarapodó hatása addig erősödik
  • november 16-ig a felszálló ágán halad

A Vízöntő levegő elemű, meleg + nedves. Uralkodó bolygója a Szaturnusz.

Amikor a Hold a Vízöntőben jár, az idő kedvező azoknak a hosszútávú terveinknek a megvalósításába belefogni, amelyektől azt várjuk, hogy valami rossztól, kellemetlentől fog megszabadítani bennünket

A Vízöntő pozitív hatásai: idealista, elvhű, meggyőződéses, nehezen befolyásolható

A Vízöntő negatív hatásai: bizalmatlan, elzárkózó, fantaszta, könyörtelen, különc, túlzó

Testrészeink közül az alkarunk, alsó lábszáraink, a bokáink, a csontrendszerünk, a csontképződésünk a fogaink, könyökünk, a mész-háztartásunk, a térdünk, a vesetájékunk, a tüdőnk, a gyomrunk, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat. Szemünk is gyengébb, fáradékonyabb lehet.

Zsír és virág napok

Táplálékunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék használatával legyük óvatosak.

Háztartásunkban a főzést, a sütést, a fémek tisztítását támogatja a levegő elem. A lakásban a takarításra és csinosítására is alkalmasak ezek a napok. A hosszabb és alapos szellőztetésre ideálisak a levegő elem napjai.

Szobanövényeink közül a virágáért nevelt növényeket hatásos ilyenkor ápolni. A száraz ágak és elnyílt virágok levágásával várj még, mert ebben a szakaszban a növények nedvei felfelé törekszenek. Könnyű “kivéreztetni” őket.

Kényeztetési területeink közül az arcápolással, testradírral, arc- és szemtornával törődjünk.
Engedjünk meg magunknak egy kis pihenést is, legyen időnk regenerálódni! A felszálló ág a mi energiáinkra is hatással van.