2021. július 15. – 16:32–kor A Mérleg csillagkép fölé érkezik a Hold, a leszálló ágon
2021. június 16. – egésznap itt lesz.

2021. július 17. – 20:39-kor új csillagkép fölé érkezik

Telihold lesz június 24-én. Erősebben érződik a növekedést, gyarapodást támogató ereje.

A Mérleg levegő elemű, meleg + nedves. Uralkodó bolygója a Vénusz.

Amikor a Hold az Mérlegben jár, azokkal a projektekkel érdemes foglalkozni, amelyekkel gyorsítósávra szeretnénk lépni. Kedvező még a piackutatásra, az eladásra, a vásárlásra, az utazásra.

A Mérleg pozitív hatásai: értelmes, független, jókedvű, kiegyensúlyozott, kifinomult, művészi

A Mérleg negatív hatásai: elnagyolt, erőszakos, érzéki, fecsegő, ingatag, kiegyensúlyozatlan

Testrészeink közül az anyagcserénket, belső szekréciónkat, bőrünket, veséink, vénáink, vesemedencénket, továbbá a női szexuális mirigyeket, női szexuális funkciókat óvjuk a sérülésektől és a műtéti beavatkozásoktól.
A növő fázisában van a Hold. Ereje egyre érezhetőbb, ahogyan közeledik a július 24. – a Telihold napja. Ezért a foghúzás is és minden más műtéti beavatkozás fokozott óvatosságot igényel.

Zsír és virág napok

Táplálékunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék adagolásával bánjunk óvatosan.

Háztartásunkban a sütés – a kenyérsütés is – a hosszabb szellőztetés, a fémtárgyak tisztítása: evőeszközök, lábasok, fazekak stb. és a takarítás megy könnyen, gyorsan és sikeresen.

Kertünkben ezek a napok alkalmasak olyan növények ültetésére, amelyeket a virágaikért kedvelünk.

Kényeztetésként javaslom az arcbőrünk alapos tisztítását kezelését, mert frissítő és különösen tartós lesz. A növő Hold támogatja, hogy mélyebb rétegekbe is könnyebben jusson el.