2021. november 24. – 16:59-kor az Oroszlán csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. november 25. – egésznap itt lesz
2021. november 26.  –  egésznap itt lesz

2021. november 27. –  3:12-kor új csillagkép fölé érkezik

Előrejelzés:

  • Fogyóban van a Hold
  • Újhold december 04-én – fogyasztó, csökkentő, elengedő hatása addig erősödik és
  • december 02-ig a leszálló ágán halad

Az Oroszlán tűz elemű, meleg + száraz. Uralkodó bolygója a Nap

Amikor a Hold az Oroszlánban jár, kedvező az idő vállalkozásra és bármi másra, amit hosszú távra tervezünk vagy hosszadalmas kifutására számítunk. Legyen az munkatanulásszabadidő vagy nyaralás.

Az Oroszlán pozitív hatásai: bátor, éltető, hű, kifinomult, méltóságteljes, nyugodt, okos, öntudatos, ragyogó, szervező

Az Oroszlán negatív hatásai: despota, erőfecsérlő, gőgös, elbizakodott, hiú, hivalkodó, hűtlen, költekező, önző, pompázó, tekintélyféltő

Testrészeink közül a hátgerincünket és a hátizmainkat, a nagyagyunkat, a szívünket és annak működését, a testünk kémiai és fizikai erejét, a véredényeinket – elsősorban a szívünk véredényeit –, a férfiak a jobb szemüket, a nők a bal szemüket kíméljék, óvják a sérülésektől és a műtéti beavatkozásoktól. Amennyiben tehetjük ne szedjünk gyógyszert ezeken a napokon.
Fogyóban van a Hold.

Fehérje és gyümölcs/termés napok

Táplálkozásunkban a fentieket gyorsan és nagyon hatékonyan, a legkisebb energia felhasználásával és a bennük lévő tápértékek optimális hasznosításával dolgozza fel a szervezetünk.

Háztartásunkban minden, amihez tűzre van szükségünk, a sütés, a főzés, a szárítás, az aszalás és vasalás napjai lesznek.

Kertünkben alkalmas napok az ásásra, ha nem voltak még fagyos nappalok. A fokhagyma és a vöröshagyma télálló fajtái meghálálják tavasszal, ha most földbe kerülnek.

Kényeztetésünkre javaslom a hajvágást, a testradírozást, a talpmasszírozást ajánlom.