2021. október 30. – 20:10– a Szűz csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. október 31. – egésznap itt lesz
2021. november 01.–  egésznap itt lesz

2021. november 02. –00:11-kor új csillagkép fölé érkezik

Előrejelzés:

  • Fogyóban van a Hold
  • Újhold november 04-én – fogyasztó, csökkentő, elengedő hatása addig erősödik és
  • november 06-ig a leszálló ágán halad

Az Szűz föld elemű, hideg + száraz. Uralkodó bolygója a Merkúr

Amikor a Hold a Szűzben jár, kedvező az idő a tanuláshoz, tanításhoz és olyan tevékenységekhez, amelyek a szellemi képességeinket igénylik, szerelemes levelezésekhez, de a kapcsolat lezárására is, és minden másra, amely a kedvteléssel, mulatsággal, szórakozással van összefüggésben.

A Szűz pozitív hatásai: alkalmazkodó, csapatjátékos, éber, intelligens, kritikus, mozgékony, okos, rendszerező, részletező, sokoldalú, szerény, ügyes

A Szűz negatív hatásai: bizalmatlan, csalafinta, felületes, határozatlan, hisztériás, nyugtalan, ravasz, szkeptikus, szőrszálhasogató, pletykás, prűd, sértődős

Testrészeink közül a beszéd szerveink, az emésztőrendszerünk, karjaink, központi idegrendszerünk, lábaink, légzőszerveink, nagyagyunk, nyelvük, tüdőnk, beleik, különösen a vékonybelünk kímélése hangsúlyos. Óvjuk a sérülésektől és a műtéti beavatkozásoktól.

Fehérje és gyümölcs/termés napok

Táplálkozásunkban legyenek fehérjék, gyümölcsök és magvak, mert ezeket ilyenkor gyorsan és nagyon hatékonyan, a legkisebb energia felhasználásával és a bennük lévő tápértékek optimális hasznosításával dolgozza fel a szervezetünk.

Kertünkben alkalmas napok az ásásra, az évelő gyógynövények virágának gyűjtésére.

Kényeztetésünkre javaslom a hajvágást, hajfestést, a tartós hullámot, a testradírozást, a talpmasszírozást ajánlom.