2021. szeptember 01. – 07:26 – a Rák csillagkép fölé érkezik a Hold
2021. szeptember 02. – egésznap itt lesz

2021. szeptember 03. –17:59-kor új csillagkép fölé érkezik

Előrejelzés

  • Újhold szeptember 7-én – fogyasztó, csökkentő, elengedő hatása addig erősödik és
  • szeptember 12-ig a leszálló ágán halad

A Rák víz elemű, hideg + nedves. Uralkodó bolygója a Hold

Amikor a Hold a Rákban jár, kedvez a ház körüli munkáknak, és bérelni vagy bérbe adni is sikeresen fogunk. Halászatra és pecázásra is alkalmasak ezek a napok. Költözködést inkább máskor érdemes bonyolítani.

A Rák pozitív hatásai: alkalmazkodó, emlékező, fantáziadús, fogékony, érzékeny, hangulatos, népszerű, ösztönös, rugalmas, tartózkodó, termékeny, törekvő

A Rák negatív hatásai: álmodozó, befolyásolható, féltékeny, ingatag, kíváncsi, naiv, passzív, sértődékeny, szentimentális, szeszélyes, tétlen

Testrészeink közül az anyagcsererendszerünk, a bélrendszerünk, bőrünk, a fajfenntartási funkciók, a gyomrunk, a kisagyunk, a nedvek keringése, a termékenység, továbbá a nőknél a menses működése, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat.

Szénhidrát (CH) és levél napok

Táplálkozásunkban a „leveles” étkek és az egészséges szénhidrátok az előnyösek.

Háztartásunkban minden víz igényes tennivalónak kedveznek ezek a napok, könnyebbek, sikeresebbek és tartósabbak

Kertünkben a fűnyírásra, a fűszernövények ültetésére, a locsolásra, a permetezésre, a tavi növények telepítésére alkalmasak ezek a napok.

Kényeztetésünkre a külső és belső hidratálásra kedvező napok. Sétával, kíméletes tornával és masszírozással is jót teszünk a végtagjaink alsó régiójának. A hajformázás nem lesz tartós.