Bevezető

Kemény világban élünk. Igaz, amikor megszületünk, senki sem mondja azt, hogy könnyű lesz az életünk.

Kezdetben a szüleink igyekeznek széppé, gondtalanná tenni a napjainkat, a tőlük telhető legnagyobb mértékben. Bár ez sem sikerül mindenkinek.

Ám a gyermekkor és az ifjúság évei seperc alatt elreppennek. Aztán már csak rajtunk áll, hogyan tudjuk színessé, örömtelivé tenni az életünket.

A boldogság mindenkinek mást jelent. Biztosan ismered a mondást, hogy „sok kicsi sokra megy”. Ez a filozófia nemcsak a pénzre igaz, bár a fiskális világból származik.

• Gondoltál már arra, hogy az esztendő 365 napja évente minimum 365 örömet tud neked adni?
• Mennyi mindent csinálsz egy napod ébren töltött óráiban?
• Amikor haza indulsz a munkából vagy otthon elkészültél a rutin feladataiddal, akkor a „na, ezt is letudtam” vagy a siker jó érzése járja át minden porcikádat?

Márpedig öröm nélkül nem érdemes élni.

Tudod-e, hogy van egy természetes módszer, amellyel bearanyozhatod még a szürke hétköznapokat is?

Olyan természetes, hogy ennél természetesebb már nem is lehetne. 😊

A módszer lényege, a lelke, a motorja egy olyan valami, amely egyidős a Világegyetemmel.

Van 1 jó hírem és van 1 jó hírem.

Ismered-e azt az érzést, hogy inkább bele sem kezdesz valamibe, mert azt gondolod:

• „Egyedül nem megy” vagy
• ezt még az anyu sem tudja,
• ki tud nekem segíteni?

Az egyik jó hírem,

csak is és kizárólag a te döntéseden múlik, akarod-e a jól végzett munka sikerével együtt járó bizsergető érzést. Akarod-e minden nap átélni vagy beéred a „vagy sikerül, vagy nem” lehangoló bizonytalanságával, szorongásával?


A másik jó hír pedig,

akkor megnyugodhatsz, mert soha nem vagy egyedül. Az Univerzum hatalmas és mindig ugrásra készen várja, hogy
támogasson Téged a különleges képességeivel, a mérhetetlenül nagy tudásával, a herkulesi erejével.

Természetesen én is itt vagyok neked. Azt azonban előre elmondom, ha azt várod tőlem, hogy csak el kell képzelned, kérned kell és megkapod, akkor bizony csalódni fogsz.


Miért?

Azért, mert a sültgalamb-röptetés nem része a szemléletmódomnak.

Igen, tudom, vannak irányzatok, amelyek ezt preferálják és különböző kiadványokban és honlapokon népszerűsítik elméletüket. Csacsiság azt gondolni, ha kérünk, akkor az ölünkbe pottyannak a jó dolgok, „mert megérdemeljük.” Ez még akkor sem így van, ha sokan a Bibliára hivatkozva azzal támasztják alá, hogy „Kérj és megadatik.”

Mondom ezt, dacára annak, hogy hiszek a gondolat teremtő erejében.

Ugyanakkor hiszek abban is, hogy

„Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell.”

Ez nem az én szövegem, Váczi Mihály egyik költeményéből idéztem.

Na, és akkor, hogyan tovább?

Annál sokkal fontosabbnak és értékesebbnek tartod az életedet, hogy csodavárásra pazarold a drága idődet?

Csupán csak úgy használd a saját teremtő erődet, hogy közben tudod, mindennek megvan a maga ideje az Univerzumban, és ez az idő a Holdunk helyzetével és formájával szoros összefüggésben áll.

És igen, ennek a tudásnak – a hétköznapi életed kis- és nagy eseményeinek/történéseinek kézbentartásához – 15 éves szakismereteimet és személyes tapasztalataimat szeretném felajánlani Neked.
Hiszem és tudom, hogy a legtöbb, amit tehetek érted, hogy őrzöm a legjobbat a múltból és hozzáteszem a legjobbat a jelenből. Ezért azt tekintem küldetésemnek, hogy megmutassam neked, miként érhetsz el naponta sikereket a Hold támogató erejének alkalmazásával.

Mindennapi apró örömök forrása

Mi is kell hozzá?

Ismerned kell a főszereplőket!

1. Magadat -, mert az első és a legfontosabb, érzel-e magadban annyi erőt, van-e benned tenni akarás azért, hogy könnyebbé-, egyszerűbbé-, jobbá váljon az életedet. Ezt kizárólag csak Te tudhatod.
2. A Holdat –, illetve a mozgását: leszálló- vagy felszálló ágban van-e; illetve a formáját: Újhold, növő Hold, Telihold, fogyó Hold stb.

Miért a Hold?

Hétköznapi léptékkel mérve a Hold messze van a Földtől, igaz nem annyira, mint a Nap. Ugyanakkor – összetételéből, nagyságából, mozgásának irányából- és sebességéből fakadó hatásait -, minden élőlény érzékeli.
Neked milyen ismereteid vannak a Holdról? Na, és mire használod őket? Tudsz róla, hogy javíthatod általa a közérzetedet és vele együtt az életminőségedet?

Köztudott róla, hogy

• a derült éjszakai égbolton szabad szemmel is látható,
• szondák sokaságával kutatják a tulajdonságait,
• emberi láb már érintette a felszínét,
• a szerelemesek és a titkos randevúk pártolója,
• a Föld bolygónk hűséges kísérője,
• az égbolt éjszakai lámpása,
• köze van a női szervezet egyes funkcióhoz.
• az apály-dagály jelenség, amikor a tengerek vizeit mozgatja,
• a kutyák fáradhatatlanul megugatják a Teliholdat,
• és az emberek Holdtölte körüli napokban türelmetlenebbek, mint máskor.

Ez mind igaz. Ennél azonban összetettebb a természet szereplőinek viselkedése a különböző Hold fázisok idején.

Miért van ez így?

Steven Weinberg ma élő Nobel-díjas fizikus nagyon szépen és egyértelműen fogalmazta meg:
„Régi gondolat, hogy azok a törvények, amelyek itt a Földön hatnak ránk, ugyanazok, mint amelyek az égen látható dolgokat irányítják.”

 

Ez miért fontos?

A csillagjegyekről biztosan hallottál már, hiszen talán nincs is olyan bulvár sajtóorgánum, amelyben ne lenne horoszkóp. A születési dátumokra alapozva fogalmazzák meg üzeneteiket. Bármilyen komoly szaktudással rendelkező asztrológus biztosítja is a hátterét, csak általános jellemzőkben gondolkodhat. Ezt ő is tudja és bizony nincs könnyű helyzetben.

Egyes tematikus újságok – a saját témájukhoz kapcsolódóan – készítenek holdnaptárakat, határidőnaplókat.
Például: horgásznaptár, kertészeti naptár, női ciklus naptár stb.

A Hold – a Földről nézve – 27,32 nap alatt járja be a galaxisunk országútját, az ekliptikát. Meglátogatja mind a 12 csillagjegyet és – átlagosan – 2,5-3 napot vendégeskedik valamennyinél.

A Napnak ehhez 1 földi esztendőre van szüksége. Így aztán 1-1 csillagkép fölött – általában – 30 napig tartózkodik.
Így aztán gyerekjáték kiszámítani, hogy a Hold 12-szer gyorsabb a Napnál, ezért aztán a rezgései, hatásai sokkal gyakrabban jelentkeznek a földi életünkben.

Csak a 2 leglényegesebb dolgot említem, amelyek miatt az élőlényekre nagy hatással bír:

 1. Egy kontinentális léptékű vízmozgást, az apály-dagály jelenséget, képes kiváltani. Ez a folyamat lezajlik növényben, állatban, emberben egyaránt. Az emberi testnek, több mint a fele víz. Életkor és nemek függvényében ez az arány, mintegy 50-60-70 %. Persze, hogy a törékeny emberi testben is játszi könnyedséggel tudja mozgatni a vízkészletet.
 2. A Földünk égi kísérője, a legközelebb kering a bolygónkhoz. A Hold mágneses rezgései szinte akadálytalanul jutnak el hozzád. Ezért aztán csillagjegy váltásainak következményét közvetlen közelről, a saját bőrödön és a környezeted változásain és viselkedésén érezheteted.

Az Univerzum így is úgy is hat Rád, ha törődsz vele, ha nem.

Akkor már nem jobb figyelni rá? Egy csomó bosszúságtól megkímélheted magadat.

A dolgok időnként másképpen történnek, mint ahogyan várod. Többnyire akkor figyelsz fel a régi és a jelenlegi folyamat közötti eltérésre, amikor mindez kellemetlenül érint  és elrontja akár az egész napodat.

Mindennek megvan a rendelt ideje az Univerzumban. Földi halandó manipulálni nem tudja.

Ugye nem hiszed, hogy ez alól Te kivétel vagy?

Amikor „bejönnek” a dolgok, az nagyszerű érzés és dagad a kebled a büszkeségtől, hogy milyen okos és ügyes vagy.

Na, és mi van, amikor nem?

Egyszerű példák

 1. Mit mondasz, amikor a jól bevált recept alapján, sokadik alkalommal megsütött tésztád most nem hozza a szokott formáját? – Keresed az okát a lisztben, a tojásban, a tűzhelyben, a gáz fűtőértékében stb. Még szerencse, hogy nem jönnek vendégek. – Próbáltad már Tűz napon?
 2. Cseréltél már mosóport, mert elégedetlen voltál vele? – Azt gondoltad, leromlott a szer minősége. Talán drágább szert kellene vennem? – Csináld Víz napon, jobb hatást fogsz elérni!
 3. Hagytál már abba fogyókúrát, mert már eltelt néhány hét és még alig volt látszata? – Becsapottnak érezted magadat. A csuda vigye el, már megint nem sikerült. – Amikor a Hold fogyó szakaszában kezded, hamarabb jönnek az eredmények.
 4. Voltál már úgy, hogy bármit csináltál a hajaddal, nem engedelmeskedett? – Így nem lehet kimenni az utcára. Bezzeg 1-2 nappal ezelőtt, seperc alatt készen voltál és úgy állt, ahogyan elképzelted. – Inkább Föld napot válassz a következő alkalommal a hajformázáshoz.
 5. Pár napja voltál kozmetikusnál, de a szemöldököd és a nem publikus területek máris elkezdtek bozontosodni? – Bosszankodsz miatta. Ablakon kidobott pénz volt. – Jobban jársz, amikor Levegő napra egyeztetsz időpontot a kozmetikusoddal.
 6. Tapasztaltad már, hogy a virágaid ugyanannyi locsolóvíztől egyszer jól érzik magukat, máskor meg elsárgulnak, szinte belefulladnak a szerető gondoskodásodba? – Találgatsz, hogy kemény a víz vagy klóros, esetleg a cserép mérete nem megfelelő. Ez is mehet a kukába. – Locsolásra a Víz nap a legjobb, mert ilyenkor kevesebb is elég.
 7. Meglepődtél már rajta, hogy valamiért segítőkészebbek az ügyintézők, jobban megértenek az emberek és neked is van kedved beszélgetni. – Pedig tegnap nagy ívben elkerültél mindenkit, hogy még köszönni se kelljen. Mindenki hagyjon békében! – Az ügyintésére a Föld napok a legjobbak.
 8. A munkádban néhány napja úgy megy minden, mint a karikacsapás. – Az ötleteidet „fél kézzel is” meg tudod valósítan. Ejha, ez még pénzt is hozhat a konyhára. – A Tűz napok kedveznek a lendületes munkának. Különösen fogyó Hold idején.
 9. Van úgy, amikor mások már első szóra teljesítik a kérésedet. -Nem kell veszekedned, nem kell kiabálnod senkivel. – A Föld napok általában ilyenek.

Ezek a tapasztalataid, amelyeket nem értesz és nem találsz rájuk magyarázatot, azzal vannak összefüggésben, hogy a Hold éppen akkor melyik csillagjegy felett található.

Mit csinálsz mielőtt átmész az úttesten? – Megállsz, körülnézel és kivárod a megfelelő pillanatot.

Ismerd meg és használd ki ezeket a legalkalmasabb pillanatokat! Amelyek valójában a megfelelő napok, napszakok – óra/perctől óra/percig.  Ezzel tudod irányítani és uralni az életedet.

Miért? – Azért, mert mindennek rendelt ideje van az ég alatt.
Élvezheted az előre kiszámítható biztonság adta nyugalmat. Könnyen, eredményesen állod a sarat és bátran hozol – nagy, sorsfordító – döntéseket is, amelyek aztán sikert hoznak a számára.

Mire van ehhez szükséged neked?

Azok az asztrológusok, akik a születési horoszkópok készítésére specializálódtak, 10 bolygóval dolgoznak a kiértékelésük során.

Azokhoz az információkhoz, amelyeket szeretnék megosztani Veled, csupán 3 bolygóra kell figyelned. Természetesen nem kell hozzá sem asztrológusnak lenned, sem pedig csillagásznak. Csupán csak a józan paraszti eszedre van szükséged.

Ez a három égitest a következő:

Nap → Föld →Hold

Valójában ebben a háromszögben a Hold a főszereplő. Azért, mert

 1. a Hold a leggyorsabban mozgó égitest,
 2. a Földünk hűséges kísérője, rajtunk tartja a szemét 😊
 3. a Hold fázisai (Újhold, 1. negyed, 2.negyed és Telihold), vagyis amilyennek mi látjuk a Földről, hármójuk egymáshoz való viszonyától függ.

A Hold minden változás elindítója. Hatását – nap, mint nap – a Föld valamennyi élőlénye tapasztalja. Te is érzik a saját bőrödön. Legfeljebb még nem tudatosult benned.

Mondok egy hasonlatot

Amikor belépsz valakinek az otthonába, érzed a lakójának hangulatát, kisugárzását. Hatással van rád, bár az alap egyéniségedet nem befolyásolja, mégis megváltoztatja a viselkedésedet. Hiszen ő is hatással van rád.

Ugyan ez történik a Holddal is, amikor az égi útja során, kb. 1 hónap alatt, végig látogatja ősbolygó testvérei által „felügyelt” csillagjeleket.

Melyek ezek a csillagjelek?

A Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg, a Skorpió, a Nyilas, a Bak, a Vízöntő, a Halak.
Ahol éppen a Hold vendégeskedik, ott minden változásnak van kitéve.
Nincs az életünknek olyan szegmense, amely mentes lenne a Hold hatásai alól.

 

Ismerd meg, hol tudod mindezt hasznosítani!

Saját kutatásaim és felméréseim alapján kiválasztottam a következő 5 életterületet, amelyek – ugyan eltérő arányokban -, de szinte minden embert érintenek.

1./ Egészséged, a jól léted alapja – ahogyan Hippokratész is csinálta!

 • Megmutatom neked, melyik
  egészséges testrészedned mikor válik intenzíven a hasznára a prevenció, a kényeztetés, továbbá
 • a fájdogálóak, a betegek, az érzékenyek számára az ápolás vagy éppen a gyógyítás mikor a leghatásosabb.

Így mindig kézben tudod tartani az egészségedet, mert nemcsak a hosszú életednek, hanem az anyagi jólétednek is az alapja.

2./ Táplálkozásod, matekozás nélkül – tartósabb, mint a fogyókúra!

 • Túl sokat vagy túl keveset mutat a mérleged?
 • Talán csak a jelenlegi súlyodat szeretnéd megőrizni?
 • Kénytelen vagy speciális diétára fogni magadat?

Ez a témakör arról fog szólni, hogy melyik táplálék mikor válik az egészségedre. Legyen szó zöldségről, gyümölcsről (vitaminokról, rostokról), szénhidrátokról (kenyérről, tésztáról), fehérjékről (húsról vagy sajtról), zsírokról és ásványi sókról vagy bármilyen ennivalóról. A pozitív változást szemmel láthatod, nemcsak kg-ban és cm-ben.

3./ Mindig tiszta otthon – örömmel, fáradság nélkül!

 • Őszi vagy tavaszi nagytakarítás?
 • Ruhaneműk évszakonkénti átrendezése?
 • Sütés, főzés, mosás stb?

Egyetlen – magára valamit is adó – ember és egyetlen háztartás sem kerülheti meg ezt a témát. Ezentúl majd nem kell a váratlan vendégek előtt mentegetőznöd.

4./ Növényeid öröme, az irigykedők bánatára 😉 – a te kerted lesz a zöldebb!

 • Pompázó virágokat szeretnél?
 • Bőséges termésre vágysz?
 • Mindezt vegyszermentesen tervezed?

Üdén, illatosan, egészségesen virulnak a kedvenceid, mert sem túl, sem pedig alul tápláltak nem lesznek.
Munkát és időt takarítasz meg magadnak és olcsóbban ki tudod hozni mindezt, mint korábban.

5./ Kényeztetésed – tested és lelked ápolása!

 • Megvan, hogy az 1. benyomásra soha sincsen 2.?
 • Mi lenne, ha mindig jól éreznéd magadat a bőrödben?
 • Az arcod, a hajad, a kezeid és a lábaidat ápolod ugye?

A tested külső gondozása, a vele való törődés visszatérő rendszerességet igényel. Amikor mindez a megfelelő időben történik, tartósabb, hosszabb életű lesz az eredmény. Ritkábban kell időt és pénzt szánnod rá.

A belbecs fontos, de a külcsín is számít, ezért nem elhanyagolható. Amikor elégedett vagy a külsőddel, a lelked is ünneplőbe öltözik. Látszik rajtad, szereted magadat, önbizalmad erős és ezt bizony észreveszi a külvilág.

Ismerd meg, mikor minek van éppen optimális ideje az Univerzumban, mert egy mozdulattal a magad előnyére tudod fordítani.

Minden nap megkapod az öröm és elégedettség semmivel össze nem hasonlítható jó érzését. Képzeld el, hogy nemcsak időt és fáradságot tudsz majd megtakarítani, a pénzben mérhető hasznát is élvezheted.

Az apró sikerek és örömök, bizsergető, felemelő érzések sokasága már önmagában is maga a boldogság. Ugye, szerinted is? Benjamin Franklin pedig úgy fogalmazta meg, hogy

„Az emberi boldogság ritkán a hatalmas vagyonok gyümölcse. Sokkal inkább támad napi apró örömökből.”

Köszönöm, hogy végig olvastad és bízom benne, tudtam Neked újat, érdekeset, hasznosat mutatni és remélem, felkeltettem a kíváncsiságodat.

Ráadásul most közelebbről is meg tudod nézni. Érdekel?

Akkor kattints erre a linkre és olvasd te is a Holdújságot!

Ígérem, nem foglak elárasztani felesleges levelekkel. Hetente max. egyet küldök majd. Lesz úgy is, hogy ritkábban.

Írok majd aktualitásokról, eseményekről, érzésekről, gondolatokról, és történésekről, amelyek érdekesek és/vagy fontosak és hatással lehetnek a Te sorsodra is. Hiszen már az ókori bölcsek is úgy mondták, hogy

„Amint fenn, úgy lenn is.”

Búcsúzóul arra kérlek, hogy lécci olvasd el az alábbi sorokat és tégy úgy, amint érzed!

Volt-e hasznos dolog benne a számodra? Őszintén érdekel a véleményed! Hálásan köszönöm, ha megírod Nekem!

Ezt megteheted úgy is, hogy

 1. a Válasz gombra kattintasz annak a levélnek az alján, amelyben ezt a linket kaptad
 2. Vagy választhatod a madyeva@segitahold.hu e-mail címet is.

Előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel:

 

 

Mády Éva
Hold-asztrológus