Közgazdász végzettségem van, ezzel kerestem a kenyeremet, és a rávalót. Emellett mi voltam/vagyok még? Dolgozó nő, feleség, családanya – 3+2=4 gyermek – és nagymama . 6 unoka -, egy személyben, egy időben, egyszerre.

1991-ben elindítottam a vállalkozásomat, amely szorosan kapcsolódott a szakmámhoz. Szerettem a munkámat és azt, hogy segíteni tudok vele az embereknek. 

Az vezérel most is, hogy a tudásom és tapasztalataim megosztásával neked is a segítségedre legyek.

1992-ben reflexológiából és fitoterápiából oklevet szereztem, azért hogy természetes gyógymódot alkalmazzak az akkor 6 éves kislányom nefrológiai problémájának megoldására. Bónuszként kóstolót kaptam a reiki különleges tudományából is. Az oktatóm Kelemen Gabriella volt.

(Zárójelben jegyzem meg, bár egyáltalában nem mellékes számomra – a gyermekem kezelése gyógyuláshoz vezetett. A kislányból asszony lett és 2 csodálatos kislány édesanyja. )

A képzés során, az emberi test szerveit és a működési elvét dr. Donáth Tibor nevével fémjelzett “Anatómia” című könyvből tanultam. Igen, ez az a könyv, amelyből az orvostanhallgatók ma is elsajátítják az alapokat.
Anatómiából dr. Nagy Enikőnél vizsgáztam.

Rengeteget tanultam a természetes alapú táplálék kiegészítőkről, azok hatóanyagairól, az emberi szervezetre gyakorolt hatásairól és az értékesítésükkel is foglalkoztam.

Akkor, azonban az élet  – ahogyan az lenni szokott – közbe szólt.

2005-ben agydaganatot diagnosztizáltak nálam, amelyet a következő évben nyitott koponyaműtéttel távolítottak el. Fél év múlva, a kontroll alkalmával, örömmel újságolta Dr. Major Ottó professzor úr, hogy minden tökéletesen rendben van.

Nekem viszont bizonyosságra volt szükségem, mert addig is a fejemmel, a tudásommal dolgoztam és ezt kívántam folytatni. Ekkor volt napi 9 órás munkahelyem.

Beiratkoztam a Baktay Ervin Asztrológiai Iskola 4 évfolyamos képzésére. A csillagfejtés alapjait Villányi Miklóstól tanultam. Ő mai is elismert asztrológus és oktató.

Annyira jól sikerült a teszt, hogy 4 helyett már 3 esztendő múlva elkészítettem a szakdolgozatomat és diplomás asztrológus lettem.

 

A diploma utáni évben ismét nagy fordulat következett és bebizonyosodott, hogy mint Rák szülött, jól tettem, hogy a megérzésemre hallgattam, amikor lerövidítettem a képzési éveket. Egyetlen tollvonással megszűnt a munkahelyen. 

Szerencsére addigra már jól ismertem, hogy a Világegyetemben miért

  • nincsenek véletlenek, hogy
  • minden mindennel összefügg és
  • mit jelent a szabad akarat.

Tudom, hogy nem a bolygók irányítják az életünket, hanem a döntéseink, amelyeket a szabad akaratunkból meghoztunk/meghozunk,. Hiszen minden ember jót akar magának.

A planéták – Földünkkel együtt – az Univerzum alkotó elemei. Az égiek csupán csak teregetnek bennünket, hogy megélhessük azt, amiért megszülettünk.

Csillagainknak vannak földi értelemben vett tulajdonságai, mert

  • van tömegük;
  • mozognak egy kötött pályán a saját tempójukban;
  • van színük;
  • van formájuk;
  • van “aurájuk”, vagyis mágneses erejük.

A többségüknek van saját fénye is. A Nap, a Hold és a Vénusz, közismert néven Esthajnalcsillag, kivételével a többiek többnyire csak teleszkóppal láthatók.

Ám van köztük egy huncut, amelynek nincsen saját fénye és mégis látható.

Ráadásul ő a leggyorsabb, ezért
– megmutatja magát minden nap,
– belelát az életünkbe és
– a legtöbb lehetőséget adja nekünk a sorsunk alakításában.

Többek között ezért is lett ő – a Hold – az érdeklődésem tárgya.

Sok mindent láttam, hallottam, olvastam, tanultam  róla. Különösen az fogott meg, mennyi mindennel tudja a földi létet – a természetet és benne az embert – támogatni. Ezért megálmodtam, elkészítettem és működtetem a segitahold.hu  a honlapot.