Miben segít neked a Hold, mikor az Ikrekben jár?

Most van az ideje minden olyannak, amelyet szeretnél gyorsan befejezni.

Kedvező ilyenkor a hegyekbe kirándulni kisebb túrákat tenni, amennyiben az időjárás is úgy akarja. Aki szereti a madarakat, akár madárlesre is elmehet.
Utazásra, közlekedésre és az ezekhez kapcsolódó ügyek rendezésére alkalmasak a napok.

 

Milyen hatással van a testedre és lelkedre?

Az Ikrek pozitív hatásai: eszes, éber, intelligens, író, közlékeny, kritikus, mozgékony, okos, sokoldalú, tudós, ügyes

Az Ikrek negatív hatásai: bizalmatlan, csalafinta, csaló, felületes, intrikus, hazudós, kapkodó, kényelmes, kétszínű, kíváncsi, megbízhatatlan, nyugtalan, pletykás

Testrészeid közül a beszédképességedet, a hallásodat, az idegrendszeredet, a mellhártyádat, a nagyagyadat, a tüdődet, a végtagjaidat, kíméld meg a sérülésektől és műtéti beavatkozásoktól.

 

Mit egyél és mit tegyél a zsír és virág napokon?

Táplálékodban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék adagolásával bánj óvatosan!

Háztartásodban a sütés – a kenyérsütés is – a hosszabb szellőztetés, a fémtárgyak tisztítása: evőeszközök, lábasok, fazekak stb. és a takarítás megy könnyen, gyorsan és sikeresen.

Kerti- és szobanövényeid egyre intenzívebben hozzák a rügyeket, hajtásokat. Veteményezés, palántázás, bokrok és fák ültetésének ideje, amennyiben az időjárás megengedi.

Kényeztetésként javaslom az arcbőröd tisztítását, mert frissítő hatással lesz rád.

 

Mindemellett

  • növő  fázisban van a Hold

Az Ikrek levegő elemű, hideg + száraz. Uralkodó bolygója a Merkúr.