Hamuban sült pogácsa a Jupiter évére

Ez bizony akár az én kávém is lehetne. 😀

Amikor szereted, amit csinálsz, elköteleződsz mellette. Bárhova nézel, bármit hallasz vagy olvasol, mindenről ez jut az eszedbe. Kicsit olyan ez, mint, amikor azt mondják a pasikra, hogy nekik mindenről AZ 😀 jut az eszükbe.

Ez utóbbiról nem tudom, mennyire igaz, de az előzőről meg vagyok győződve. Valószínűleg azért, mert minden ember magából, a saját értékrendjéből indul ki. Ami nem baj, mert attól szép, érdekes és izgalmas az élet, hogy nem vagyunk egyformák.

Lelkem egyik bugyra nem engedi meg számomra, hogy olyat javasoljak neked vagy bárki másnak, amely működéséről, hatásáról magam nem győződtem meg. Gyári hiba? Lehet, de akkor is ez van és a készülék nem csereszabatos. 😀

Amikor egy bolygó átlép egy jegyhatárt, attól kezdve onnan küldi az ajándékait neked. Ezzel kiszivárogtatja, milyen szuvenírre számíthatsz. Aktuálisan – a Merkúr a Vízöntőből, a Jupiter a Halakból tart utó-karácsonyt.

Ám azt, hogy hová fogják letenni, ahol te megtalálhatod, azt a születési csillagállásod mutatja meg neked. Olyan, mint a karácsonyfa, amelyet körbe kell járnod és meg kell keresned a meglepidet. Biztosan ott van alatta.

Most, amikor arról van szó, hogy a Merkúr belépett a Vízöntőbe, ez szintén az általános képletből származó információ. Az általános horoszkóp mindig az aktuális csillagállást mutatja. Ezért ez folyamatosan változik, mert az élet ott fent sem áll meg. 😉

Megmutatom, a saját életemben mit is jelent ez.

Konkrét példaként.

Az én „karácsonyfám” alatt az Oroszlánba tette az ajándékait születésemkor a Merkúr. Abba a jegybe, ahol semmilyen ragja, ereje nincsen.

Ez a művészek és a marketingesek csillagállása. Tette mindezt a X. házamba, amely a pályafutásom, a karrierem életterülete.
És mégsem lettem egyik sem, mert éppen hátráló mozgásban volt a Merkúr, amikor kinézte ezt a helyet.
Ezzel visszafogta a kifejező képességemet. Az érzelmeim és a gondolataim szavakba öntése lehetne királyibb, lehengerlőbb, színesebb, szagosabb.

Például egy-egy bejegyzés vagy poszt megírásakor sokat töröm a fejemet. Keresem az olyan egyszerű szavakat, amelyekkel röviden és érhetően át tudom adni a lényeget. Tudom, nem mindig sikerül. Öregszem, de törekszem.

Szerencsére hagyott autodidakta tanulási hajlamot, eredeti gondolatokat, empátiát, kompromisszum készséget, pedagógiai képességet, pozitív gondolkodást. Nem lehet okom panaszra, bár az Oroszlán tüze néha hiányzik.

Az idő azonban nem állt meg. Mint a profilképem is mutatja, eltelt azóta néhány évtized. Járom az utam. Ezzel párhuzamosan a Merkúr is járja a sajátját.

A születési és az aktuális képletem összevetése azt mutatja, hogy a Merkúr a IV. házamban jár éppen. Ugyan nem ő a jegy ura, de most van ereje.

A Merkúr képviseli például

  • a kommunikációt – szóban és írásban egyaránt,
  • a közlekedést – nincs különbség a megyek vagy visznek között,
  • az intellektust – a gondolkodásmódot, a felfogó képességet.

A Merkúr ajándékait ezek közül várhatom.

A IV. házam “lakói” között van a biztonságom, a családom, az otthonom, a szüleim és a hozzájuk kapcsolódó érzelmeim. A családi kapcsolataimban tudom kamatoztatni.

A Jupiter a születési képletemben a 8. házamban, a megpróbáltatások egyikében és száműzetésben van. Képzeld el, még ebben is tudott nekem szerencsét hozni.

Megnéztem a Halakban járó Jupitert is. Jelenleg az 5. házam felett áll.

A Jupiter képviseli például

  • a felkínált lehetőség elfogadását, kiaknázását,
  • az önmagunkba vetett hitet.
  • a szerencsém forrását.

Ezek között lesznek a Jupitert ajándékai.

Az 5. házban “laknak” többek között a gyermekeim, a hobbim, a kreativitásom, a művészi hajlamaim, a szabadság vágyam, a játékos kedvem. Kamatoztatni pedig önmagam fejlesztésében és a gyermekeim életében tudom.

Hol vannak a te ajándékaid?

Segítek megkeresni! Kéred?
Menjél biztosra!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .