Telihold a Bakban – 2022. júliusban

A hideg, föld elemű Bak forró pillanatokat, órákat, de akár napokat is hozhat számodra.

A Holdtölte napjai soha sem könnyűek.

Most sem lesznek azok. Nézz csak szét figyelmesen! Észre fogod venni, hogyan feszülnek egymásnak a két pólus antagonisztikus energiái.

A Telihold azt jelenti, hogy a Nap és a Hold a bolygónk 2 ellentétes, egymással szemközti oldalán tartózkodik éppen. Ez a pozíciójuk, ugyanazt jelenti, mint a földi életben.

A nem egy oldalon állás mindig feszültségeket hordoz magában és kellemetlen meglepetéseket okozhat. Ebben az esetben ma meg még +2 napig.

A logikus Bak földjén járó Hold az életed egyik nagyon érzékeny elemének, a lelkednek a megtestesítője. Úgy is mondhatom, hogy most éppen a világunk legfőbb uralkodójával, a Nappal konfrontálódik.

Sem a Hold, sem pedig a Nap nincsenek egyedül ebben a helyzetben.

  1. A Holdhoz karnyújtásira a hátrálóban lévő Plútó áll.
  2. A Nap mellett – hatósugáron belül – pedig a Merkúr található.

Vagyis a buldózer Plútó – a vadi újat akarok építeni, ezért ha kell, letarolok mindent – érzésével tölti fel a lelkedre ható Holdat.

A Nap nem szokott megszeppenni, hiszen ő a Főnök. Most a kommunikációt megtestesítő Merkúr az ő oldalán áll.

A helyzet nem veszélytelen, de nem is reménytelen.

Akár még stresszoldó megoldás is megszülethet egy kialakult konfliktus kezelésére.

Erre minden esélye megvan a legfőbb Úrnak, mert – a hirtelen, szikraként kipattanó ötletek felelőse – az Uránusz segítő jobbot nyújt mindkét oldalnak.

Az Uránusz ugyanis kvázi “külső szemlélőként” van jelen ebben a kapcsolatban. Ám – szerintem – ez jót tesz a helyzetnek. Ő más aspektusból látja az eseményeket, ezért könnyen lehet a mérleg nyelve. Segíthet helyrebillenteni az egyensúlyt. Minden segítség annyit ér, amennyit elfogadsz belőle!

Mit tehetsz ezekben a napokban?

Egy mondatban – A visszafogottság, a mértéktartás és az intuíciókra hallgatás ideje van ilyen esetben.

Bármit látsz, olvasol, hallasz ezen idő alatt, amely érzékenyen érint, igyekezz megfékezni az indulataidat! Persze az sem árt, ha tudsz olvasni a sorok között.

Ha végképp nem tudod lecsitítani a háborgó lelkedet és kard ki kard kiállsz az érdekeidért, a véleményedért, akkor előtte gondold át, vannak-e olyan eszközeid és képességeid, mint Dávidnak volt, amikor szembeszállt Góliáttal.

A nehéz helyzetek megoldásához bátorságra van szükséged, nem pedig vakmerőségre!

Légy erős és bátor – a józan ész határain belül!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .