Vigyázz, vigyázz hazám lakossága!

Bízzunk benne, hogy ennél a meleg és száraz minőségű zodiákusjelnél tett látogatása idején az eső egy részét is felszárítja. Lehetőleg még ott fent, hogy itt lent folytatódhasson a kellemes ősz.
Az előrejelzések melegedést jósolnak a hét végére.

Innen folytatom, ahol szeptember 30-án abbahagytam.

Ennek a prognózisnak akár őszintén örülhetnél is, azonban közel sem olyan jó hír, mint azt gondolnád.

A mi éghajlati övünkben – hol rövidebb, hol hosszabb ideig -, minden ősszel volt „idős hölgyek nyara”. Ennek bizony örül az ember lánya/fia.
Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni róla, hogy ez nem azt jelenti, hogy visszatért az időjárás a régi, megszokott, élhető és kiszámítható formájához.

Sokkal inkább arról van szó, hogy ez már maga a klímaváltozás és nem az előszele, ahogyan sokan azt gondolják.

Nem kevés a riogatás és a mellébeszélés e témában. Sajnos nagyon kevés a hiteles forrás. Szerintem a masfelfok.hu-n valós információk olvashatók, hiteles emberek tollából.

A legalaposabb kutatások és statisztikák sem képesek pontosan meghatározni, meddig tűri el a természet, hogy az emberiség ilyen mértékben kizsákmányolja és az „életére törjön”. Azt sem ártana szem előtt tartani, hogy a  a Föld élte = az Élettel. A mi életünkkel. Itt, ezen a bolygón.

Amíg a valós szemléletváltás nem következik be és azt nem követik igazi, hatékony tettek, addig mindenki veszélyben van.
A földi természet pusztulásának következményei alól senki sem kivétel. Az sem, aki a maga módján, a lehetőségeihez mértek óvja a környezetét.

A nagymamám egyik mondása volt, hogy ami többet ér, mint 1 gombostű leesett feje, az érték, azt nem szabad veszi hagyni.
Csak remélni merem, hogy azok az információk, amelyeket megosztok veled, legalább felérnek 1 mákszemnyivel. Hiszen a HoldNaptárban – hónapról hónapra – megtalálod az életed dolgaihoz az ideális időpontokat. Ez könnyebbé teszi azok életét, akik használják, mert ez a természet ritmusa.

Tulajdonképpen nincs különbség, amikor ösztönösen vagy tudatosan alkalmazod. Nem azért működik, mert hiszel benne, hanem azért, mert a Világegyetem törvényeit engeded érvényesülni. Harmóniában élsz vele. Sőt, a magad előnyére fordítod.

Hogy is volt ez valamikor?

Tiszta forrásvíz és kútvíz volt a felmenőink életében.

Akkor meg miért esővízben mostak hajat?

Mert bizony így volt, alig 40 évvel ezelőtt is. Nem azért csinálták, mert szegények voltak, esetleg spóroltak vagy netán ostobák lettek volna. Tudtak valamit, amit a fürdőszobás modern világ beköszönése segített elfelejteni a modern kor emberének. Fontosabb lett a kényelem, és maga alá gyűrte a természet rendjét és annak szabályait.

Egy ilyen tudás például – a teljesség igénye nélkül – az is, hogy víz napokon a lágyabb víztől

 • kevesebb mosó-, tisztító- és tisztálkodószerrel lesz a ruhád, az otthonod, a tested tisztább;
 • hajad selymes, fényes, könnyen fésülhető,
 • a talajban lévő ásványi anyagokból a növények többet hasznosítanak.

Milyen kézzel fogható eredménye van ennek?

 • Kevesebb mosó- tisztító – és tisztálkodószerre van szükséged,
 • kevesebb lesz a kiadásod,
 • kevesebb vegyszer kerül a vizekbe.

A növények által felszívott ásványi sók és nyomelemek

 • pótlására nem kell vegyi cuccokat használni,
 • nagyobb lesz a terméshozam,
 • a jótékony hatása megjelenik a táplálékokban.

Ez utóbbiról nem túlzás azt állítani, hogy rád, az emberre, duplán igaz.

Egyrészt az egészséges növényekből egészséges táplálék készül.

Másrészt az egészséges növényekből egészséges takarmány lesz az állatok számára. Tehát egészséges hús kerül a tányérokba.

Összegezve: a vegyszer mentességgel

 1. az egészséged őrzője vagy,
 2. véded a környezetedet és nem utolsó sorban
 3. az egyetlen lehetséges otthonodat, a bolygónkat.

Elkészült az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület – angol nevének rövidítése az  IPCC – értékelése a jelenlegi helyzetről. Természetesen a következtetéseket is levonták és  egyáltalában nem bíztatók a kilátások a régiónkban sem.

Szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy írást. Kiss Anna készítette, aki az ELTE TTK Meteorológiai Tanszékének tudományos munkatársa, meteorológus, a földtudományok doktora (PhD). A masfel-hu- jelent meg.

Tartalmas, nagyon elgondolkodtató, éppen ezért számíts rá, hogy kellőképpen hosszú lesz.

Ide kattints érte, lécci!

Új oldalon fog megnyílni.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .