3 a magyar igazság is

Amikor a 12 zodiákus jelet elosztjuk 4-gyel, az őselemek számával, az eredményünk 3 lesz. Ezt hívják asztrológiai szaknyelven trigonokráciának.

Ez magyarul csak annyit jelent, hogy valamennyi őselemhez 3 zodiákusjel tartozik.

A tűz zodiákus jelei

  1. a Kos,
  2. az Oroszlán és
  3. a Nyilas

tartoznak. Abban a közegben, ahol ők előfordulnak, mindig meleg van. Néha túlságosan is izzik körülöttük a levegő. Csak arra kell figyelni, hogy mindezt egy vidám tűzijáték okozza és ne pedig tragikus robbanás.

A naptári esztendő januárban kezdődik. Akkor, amikor a természet még alszik és többnyire ficánkolnak a mínuszok a hőmérőkön. Hideg van és szabadszemmel is jól láthatóan tél van.

Az asztrológiai esztendő viszont márciusban kezdődik. Akkor, amikor már 3 hete benne vagyunk a meteorológiai tavaszban.
Ilyenkor a hőmérők is a nulla fok felett töltik a napjaikat. Általában. Rólunk lekerülnek a bundák, a téli kabátok, a csizmák és a bakancsok. Boldogan fürdetjük az arcunkat a napsütésben. Tavasz van és kellemesen az idő.

Minden esztendőben a tavaszi napforduló március utolsó dekádjára esik. Ezzel indul az asztro-év. Ekkor érkezik meg a Nap a Kos csillagképbe.

A KOS

A Kos a férfias Mars bolygó uralma alatt áll.

A Kost forrófejűnek és lobbanékonynak látja a külvilág. Tűzön-vízen át véghez viszi, amit a fejébe vesz. Fontos számára, hogy mindig igaza legyen és mindig ő győzzön. Ezt a nyers viselkedést sokan ellenszenvesnek tartják és nem szeretik.

Valójában a Kos csak önigazolást keres, visszacsatolást vár és a Mars eszközeivel védelmezi a valódi énjét.
Ugyanakkor ő az, aki sosem támad hátba és ami a szívén az a száján.

AZ OROSZLÁN

Az Oroszlán a férfias Nap uralma alatt áll.

Az Oroszlánt hivalkodónak, önzőnek, elbizakodottnak látja a külvilág. Ő is siker orientált, mint a Kos, de a Nap eszközeit használja céljai eléréséhez. Éleslátásával és okosságával „kilóg a sorból”, ezért ő is könnyen begyűjti az irigykedő, de ellenséges véleményeket.

Bölcsességével és méltóságteljes nyugalmával hamar kivívja a tekintélyt a szűkebb és tágabb ismeretségi körében egyaránt. Melegszívű és nagyvonalú, ezért büszkék rá az emberek, hogy ismerhetik. Ez erősíti őt, hogy jó úton jár.

A NYILAS

A Nyilas a férfias Jupiter uralma alatt áll.

A külvilág számára örök titok marad, hogy miért kutat fáradhatatlanul és nyüzsög szinte megállás nélkül. Pedig ő csak a dolgok értelmét, logikáját és az igazságot keresi, hogy a belső horizontját tágíthassa. Az átfogó, globális tudás magabiztossá teszi őt. Hegyeket képes megmozgatni azért, amiben hisz.

Ezért gyakran nem érti őt a környezete és igyekeznek távol tartani magukat tőle.
Ugyanakkor empatikus ember és magas erkölcsi érzékkel rendelkezik.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .