A Nap, a Hold és Te

Senki sem csak jó vagy rossz ember, de mindenkinek – neked is – vannak jó és rossz tulajdonságai.
Ezt azonban csak részben befolyásolja az a tény, hogy milyen csillagzat alatt született valaki.

Mire érett emberré lesz egy újszülött, megszámlálhatatlan hatás éri. Ezért a születési „adottság” nem kizárólagos mértékadó. Az első perctől kezdve a család és a társadalom tovább színesítik a képet. Az egészre a koronát a szabad akarat teszi fel. A végső egyéniség ettől lesz egyszeri és megismételhetetlen.

Bármily hihetetlenül is hangzik, de a fent leírtak azokra is igazak, akik

  • ugyanazon a helyen,
  • ugyanazon esztendőben,
  • ugyanazon a napon és percben

látták meg a napvilágot.

A külsőleg talán lesznek hasonlóságok, de abba viszont a gének is beleszólnak. Hetedíziglen.

Az asztrológia azt a zodiákus jelet tekinti születési jegynek, amelyben a Nap áll akkor, amikor az újszülött először levegőt vesz.
Mivel a Nap 30-31 napot tölt egy zodiákusban, általában, ezért ez minden esztendőben csak 1x fordulhat elő.

A Hold minimum 12x gyorsabb a Napnál, ezért minden évben minimum 12x, vagyis havonta legalább 1x, megérkezik a 12 csillagkép fölé.

A Hold a lélek bolygója. Ezért az emberi test mellett, a lélekre gyakorolt hatása sem hagyható figyelmen kívül. Minden hónapban nyomon követhetők és könnyen felismerhetők az ismétlődés jelei. Nemcsak a történelem ismétli önmagát. Bár a helyzet, a szituáció más és más lehet, de a hangulata, a kiváltott érzelmek és az ezekre adott reakciók kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

Amikor az az érzésed, hogy “ezt a filmet már láttad”, na akkor éppen átélsz egy ismétlődést. A lelkibékéd visszanyerése után szánj rá időt és hasonlítsd össze az átélteket! Néhány ilyen “kiértékelés” után, már messziről, szabad szemmel is fel fogod ismerni a következőt és tudni fogod, érdemes-e hagynod, hogy elkapjon a gépszíj.

A S.I.N.-ben, amely a Hold járását követi, olvashatod a zodiákus jelre jellemző pozitív és negatív tulajdonságokat. Ezek megegyeznek a születési, azaz a Nap jegyre vonatkozókkal. Ez természetes, mert „csak” a bolygó más, a csillagkép, a zodiákus jel azonos.

A tűz napok is többféle hatással rendelkeznek.
Találkoztál már velük a Sikereid Időzítő Naptárában, hiszen a 4 őselem egyike a tűz.

A tűz nap 3 zodiákusjelre jellemző – Kos, Oroszlán, Nyilas

  • egyes szerveid, testrészeid érzékenyebbek,
  • vannak folyamatok, amelyek eredményesek és
  • olyanok is, amelyek kevésbé működnek jól,
  • a táplálékaidra hatása van,
  • a növényrészek viselkedését irányítja.

A Kos pozitív hatásai: bátor, egyenes, energikus, építő, erős akaratú, férfias, gyors, harcos, kezdeményező, kivitelező, nyílt, őszinte, szervező.

A Kos negatív hatásai: akarnok, bosszúálló, brutális, durva, erőszakos, fanatikus, hazárd, hirtelen, ingerült, kalandor, önző, pusztító, szenvedélyes, túlzó, vakmerő.

Az, hogy te hogyan cselekszel, miként viselkedsz, milyen reakcióid lesznek, az mindig attól függ,

  • mennyire kavarja fel az érzéseidet,
  • mennyire vagy érzelmileg is érintett a szituációban.

A lényeg, hogy mennyire veszed a lelkedre. Legyen az az értékrendet szerint akár pozitív, akár negatív. Azt pedig, hogy csak káromkodsz vagy oda is ütsz, vagy csupán megértően mosolyogsz, a vérmérsékleteden múlik.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .