5 + 1 víz napos tény

Azt nem tudom, te mit terveztél csütörtök-péntekre. Nekem viszont pancsolós napjaim lesznek. Mi más is lehetne?

Holt biztos, hogy

  • mosogatok és
  • felmosok,

mert ez a napi rutinom része.

A múlt heti időjárás bebizonyította, hogy még a fagyihoz is jól jött a szívószál. Az éves, átlagos napi tusolási számunkat meg ötszöröztük, minimum.

Mivel túlfolyó nincs a szennyestartón, ezért beizzítom Auto Matildot, hiszen egyébként is minden víz napon ez a fő-műsorom. Előzetes „terepszemlém” szerint legalább 3 körrel számolok, pedig már csak ketten vagyunk

Ez a könnyebbik része. Hiszen a java akkor kezdődik, amikor a mosógép a program végére ér.

Közben, ha már úgy is a fürdőben vagyok, a kád-mosdó-WC szokásosakon túl, ablak, tükör és polcok. Mondjuk, így és ebben sorrendben? Majd meglátom.

Aztán a locsolásnak is most van a rendelt ideje. A kerti növényeknek könnyebb a dolguk, mert az ő földjük jelentősebben több vizet tud felvenni, a szobai rokonaikhoz képest.

Az utóbbiaknál alapszabály – még víz napon is -, hogy 15-20 perccel a locsolás után liberót kell cserélni alattuk. Azaz, az alátétükből vagy a kaspójukból ki kell önteni a maradék vizet. Amit ennyi idő alatt nem ittak meg, azt már biztosan nem is fogják. Bármilyen meleg is van, azért 0-24-ben lábat áztatni csak a vízi növények szeretnek.

Az utolsó víz napra – péntekre – maradnak az ajtók és az ablakok. Ez utóbbi időjárás függő. A beltéri ajtók viszont, rossz idő esetében sem ússzák meg.

Amikor körülöttem is és bennem is minden a helyén van, akkor ez a forgatókönyv úgy működik, mint a karikacsapás. Persze nem csinálok minden vizes Hold állás alkalmával nagytakarítást, de amin éppen megakad a szemem, azt megszépítem.

Ám az élet nagy mókamester. Kíváncsi vagyok, most mit fog kitalálni a számomra. Lehet, hogy kútba esik minden tervem. Volt már ilyen a történelemben.

Pánikra vagy szomorúságra semmi ok, hiszen kb. 8-10 naponta követik egymást a vizes napok. Majd akkor úgyis folytatom, mert így lehet kihasználni a lágyabb víz előnyeit. Lehet örülni, hogy

  1. kevesebb mosószerrel is tiszta lesz a ruha,
  2. öblítőből sem kell annyi, mint más napokon,
  3. ez pedig kifejezetten pénztárca barát megoldás.
  4. Fontos az elégedettség, amelyet a fenti tények következményei kiváltanak és
  5. az sem utolsó szempont, hogy ez jó érzéssel tölt el, dopamint termel.

Elégedettségre, jó érzésre, egy kis többlet dopaminra mindenkinek szüksége van. Annak is

  • aki átéli és annak is,
  • aki a környezetében van.

+ 1 Jó kedvű, boldog emberrel az élet csak boldog lehet.

Mind ez persze csak 1 csepp abból a tengernyi dologból, amely egyértelműen a vízhez köthető, jó dolog és szeretjük.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .