Ha augusztus, akkor…?

Ha augusztus, akkor eljött a kívánságok hónapja.

Talán 6 éves lehettem, amikor a nagyanyám és nagyapám megosztották velem az egyik nyár esti kedvenc időtöltésüket.

Ültünk a sötétben a terasz lépcsőjén és néztük az eget. Ők mutogattak felfelé és tanították nekem, hogy melyik csillag-formációnak mi a neve.

Valójában ez akkor lett volna tökéletes, ha a nyár esti füvön, a hátunkon fekve bámuljuk a csillagos eget. Miközben a fejünk Délre, a lábunk pedig Északra mutat. Ez viszont a városi körülmények között nem volt megvalósítható, pedig ebben a helyzetben a legszélesebb az ember látószöge. Így aztán hátunkat a falhoz támasztottuk és lecsúsztunk, amennyire csak bírtunk.

Egy kicsit elkalandoztam, de ez az emlék, ha máskor nem, hát augusztusban mindig feléled bennem.

Amikor július utolsó dekádjában a Nap belép az Oroszlánba, mi már számoljuk a napokat. Minden esztendőben ilyenkor kezdődik egy szépséges égi jelenség.
A legszebb időszak, mert a nyári zivatarok után, most Szent Lőrinc hullajtja a könnyeit a Földre. Ez a lírai megfogalmazás az angol-szász vidékről származik.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az a Lőrinc, aki a territóriumát a dinnyeföldeken kijelöli, szeptember 5-én várja a névnapi köszöntéseket. Zárójel – bezárva.

Ilyen égi tünemény többször is van egy évben. Az őszi-téli hónapokban többnyire szürke, borongós az égbolt éjszakánként és semmi sem látható belőlük.

Ez a nyári, ez más. Mivel kb. egy hónapon keresztül zajlik a csillaghullás, kategóriákkal nagyobb az esélye, hogy az egyik este tiszta lesz az égbolt és szabad szemmel is láthatod.

Mi is ez a csillaghullás?

Hivatalosan és nagyon tudományosan a Perseidák meteorraj, amely olimpiai bajnok a maga “súlycsoportjában”  gyorságban és látványosságban egyaránt. Amikor elérik a Földünk légkörét a meteoritok, elégnek.

Az idei jelenség sorozat július 23-tól augusztus 20-ig tart és augusztus 11-13-án tetőzik.

Azt tartja egy ősi hiedelem, hogy amikor a hulló csillagot látod, gyorsan kívánj valamit, mert beteljesül. Igaz, csak akkor, ha elég erősen tudsz titkot tartani és nem kotyogod el senkinek, mire is vágysz oly mérhetetlenül, hogy még ezt a módszert is beveted.

Babona? Hiedelem? Ostobaság? Talán – vagy mégsem. Viszont sohasem bizonyosodsz meg róla, ha nem próbálod ki. Hiszen az ember lányának/fiának mindig vannak óhajai, sóhajai, kívánságai.

Van veszteni valód? Szerinted sincs? Na, ugye. Egyébként pedig most elárulok neked egy titkot. Az Univerzum webáruházából megrendelhetsz mindent, amit csak szeretnél. Az ára vidáman belefér a konyhapénzbe és szállítási költséget sem kérnek. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Ennyivel te sem úszod meg.

Tudod mit kell tenned érte?

Csupán csak 3 dolgot:

  1. Kérned kell – ez nem tűnik észveszejtően bonyolultnak.
  2. Egyszerű szavakkal, de lézerpontosan megfogalmazva – ez már nem annyira egyszerű, mint az előző volt. De, meg tudod csinálni.
  3. Nyugodtan várj és nem agyalogj tovább, ne ismételgesd és ne rugózz rajta! Felejtsd el! Csinálj akármit! Gondolj valami egészen másra!
    Engedd, hogy az elméd és az Univerzum tegyék a dolgukat!
    Nélküled! – Na, ez a legnehezebb.
    Ha jól csinálod, meg is fogod kapni.

Akkor hajrá! Figyelő szemetek az égboltra vessétek! Ady után, szabadon.

Ja, és még valami. Ne feledd, hogy a Hold 2. napja növekszik! Az óhajodat is ez a növekvő energia fogja támogatni. Természetesen nem annyit jelent, hogy a 22-i Teliholdig megérkezik a “csomagod”, de nincs is kizárva ez a lehetőség.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .