A tél utolsó Oroszlánja

Február 24-én az Oroszlán csillagkép fölött sétál a Hold. Sietős az útja, még a 2,5 napos átlagnál is kevesebb idő alatt fog elérni a következő zodiákusjelhez.

Az Oroszlánra jellemző a temperamentum, a tűz, a lendület, a büszkeség, az igényesség. Keresi a biztonságot, őrzi a gyerekkori emlékeket, de a messze jövőbe is szívesen elkalandozik. E mellett maximális tudással és odaadással teszi a dolgát. A teljes szívét beleteszi abba, amiben részt vesz.
Igazi lovag, de neki is szüksége van a csodálattal vegyes szeretetre. Ami nem is véletlen, hiszen a Nap uralma alatt áll az Oroszlán.

Az Oroszlán a tűz őselemhez tartozik, meleg és száraz. Ilyenkor gyorsabban végzünk, hatékonyabbak vagyunk mindennel, amihez a tűzre van szükségünk.

Amikor a Hold az Oroszlánba jár a hosszan tartó, sokáig elhúzódó tevékenységek, tanulmányok, vállalkozások elkezdésének az ideje jött el.
Alkalmasak ezek a napok arra is, hogy támogatókat, mentorokat, mecénásokat találjunk. Annál is inkább, mert ez a vadászok és a költözködők ideális ideje is.

Testünkben a szívünk működésére, a véredényeinkre – elsősorban a szívünk véredényeire, – a hátunkra és a hátizmaik kímélésére kell odafigyelnünk. A Hold még mindig növekszik, a foghúzás sok vérveszteséggel járhat.

fehérje és a gyümölcs/termés napjai.

táplálékból a fentieket gyorsan és nagyon hatékonyan, a legkisebb energia felhasználásával és a bennük lévő tápértékek optimális hasznosításával dolgozza fel a szervezetünk.

háztartásban a sütés, főzés, szárítás és vasalás napjai lesznek.

Kertünkben, amennyiben eléggé elszántak vagyunk, használjuk ki a kellemes, napsütötte órákat és elkezdhetjük a vetemények helyének ásását.
A cserepeseink földjét most érdemes fellazítani.

Kényeztetésünkre – külsőleg – a hajvágást, a testradírozást, a talpmasszírozást ajánlom. Belsőleg pedig készüljünk fel egy tisztítókúrával a tavaszra. Ezzel még súlycsökkenést is el tudunk érni.

A következő jegyben már Telihold lesz. A 27-i Telihold utáni napokban bele is vághatunk. Amint fogyatkozik a Hold, a kúra jótékony hatását is úgy fogjuk érzékelni magunkon. Én biztosan el fogom kezdeni március 1-én.

Együtt minden könnyebben megy, szerintem. Aki velem tart, lécci jelezze a hozzászólásával!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .