A Teliholdas Szűz

Szűz csillagkép fölé érkezik a Hold február 26-án este 6 órakor. Nem túl gyakran fordul elő ilyen, de most csak 2 napot és 2 órát fog itt tölteni.

A föld elemek tagja, hideg és száraz. Uralkodó bolygója a Merkúr, aki a Vízöntőben van és beékelődött az birodalmában tartózkodó Szaturnusz és a gyenge Jupiter közé.

Amikor a Hold a Szűz zodiákusjel felett rója az útját, mi is a precizitásig pontosak, túlzottan kritikusak, ugyanakkor óvatosak, kissé munkamániások leszünk. Remélem, senkin  nem fog eluralkodni a hipochondria.

Most jönnek a szellemünk táplálásnak, pallérozásának napjai. Olvassunk, tanuljunk, tanítsunk! Alkalmas az idő szerelmeslevelek írására, de kapcsolatok lezárására is.
Mindemellett kedvező mindenre, ami a szórakozással, kedvteléssel, mulatsággal függ össze.

Testünkben a hasüregünk és szervei, a vékonybelünk, az idegrendszerünk, a karjaink, a beszédszerveink és a nyelvünk meg a légzőszerveink és a tüdőnk működésére figyeljünk. Kíméljük meg a sérülésektől. Ez alatt az idő alatt veszélyes a vese, a vakbél és a zsigerek műtéti beavatkozása. A Telihold 27-én lesz teljes. Minden sérülés és vérzés intenzívebb ilyenkor. Még a foghúzás is.

Só és gyökér napokról beszélünk.

Tápláléknak valót a növények föld alatti részeiből válasszunk, például burgonyát, céklát, retket, répa féléket, tormát stb. Sót, amennyiben feltétlenül szükséges, akkor tegyünk bele, amikor már legalább 2/3 részben megpuhultak az alapanyagok.

növényeink élete is a földhöz kötődik. Ilyenkor sikeresek a fűtött fóliákban, üvegházakban az ültetések, a tőosztások és az elvetett magok is hamar gyökeret eresztenek.

Vigyázzunk a belső energiáinkra, miközben a külső megjelenésünkről se feledkezzünk el. Használjuk ezeket a napokat körömápolásra, hajvágásra, hajfestésre, dauerolásra és a frizura készítésére.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .