Beszélni ezüst?

Van egy régi mondás, miszerint hallgatni arany. Létezik egy olyan változata is, hogy “beszélni ezüst, hallgatni arany.”

Fiatal fejjel ezt a gondolatmenetet tovább vittük a barátaimmal, átfogalmaztuk, illetve kiegészítettük. A mi változatunk így hangzik: Hallgatni arany, beszélni ezüst, szeretni jó!

Nagyon “szájalós” kamasz voltam. Ez a forró fejű, “ide nekem az oroszlánt is” viselkedés eltartott még legalább két évtizedig. Fiatal felnőttként még büszke is voltam a szókimondásomra. Úgy gondoltam, őszinte ember vagyok és még ideológiát is gyártottam hozzá. Ami szívemen, a számom. Pedig nagyanyám számtalanszor mondta, hogy „az sem bolond, aki hallgat”.

Mondhatnád, hogy fiatalság bolondság. Lehet, talán, habár… Aztán az évek múltak, eltelt még legalább két évtized.

Ma már tudom, hogy

    • hallgatni arany, mert mindenkinek szüksége van valakire, aki meghallgatja,
    • beszélni ezüst, mert az információ hatalom,
    • szeretni jó, mert erőt ad a jó irányba változáshoz.

Az Ikrek az, akinek mindent hallania kell, mindent látnia és mindezt tovább is kell adnia. 🙂 Az Ikrek szeret beszélni és imádja begyűjteni az információkat.

Nézzük meg, mit fog tükrözni és milyen üzenetet hoz nekünk, mivel fogja befolyásolni földi létünk következő napjait a Hold, amikor  az Ikrek csillagjegybe érkezik!

Vajon miért éppen azokat kapjuk?

A miértjével kezdem, mert úgy – szerintem – sokkal érthetőbb lesz.
Az Ikrek csillagjegy uralkodó bolygója a Merkúr. Képviseli az ember intellektusát, az értelmét, a racionális gondolkodását, a beszédkészségét, a kifejező készségét, a „józan paraszti” eszét. A gondolkozás, a nyelvérzék, az írás, a kommunikáció bolygója. Tágabb értelemben a kereskedelem, a szállítás, a közlekedés, maga a mozgás, mozgékonyság irányítója. Pozitív, férfias, yang típusú jegynek számít és az uralkodó jegyek csoportjába tartozik.
Az égitestek – a jegyről-jegyre történő vándorlásuk közben – elfoglalhatnak rangot nem adó pozíciót. Holdunk most éppen ilyen helyzetben van az Ikrekben. Köszöni szépen, elvan, vagyogat, de már alig várja, hogy holnap a saját birodalmában uralkodhasson.

Hangulatodra a legjellemzőbb a nyitottság, a vidámság, a barátkozás lesz. Sokkal szívesebben beszélgetsz, mint az előző napokban. Ez a hatás másokat is utolér, úgy is mondhatnám, égni fognak a telefonvonalak.
Remek ötleteid támadnak, fantáziád szinte kimeríthetetlen. Régebb óta dédelgetett terveidet elkezded megvalósítani.

Egészségedre úgy tudsz a legjobban vigyázni, ha kíméled a vállaidat, a karjaidat, a kezeidet és a tüdőt.
Legyél sokat a friss, tiszta levegőn, mert az táplálja a tüdőt.
A vállak és karok megmozgatása jót tesz, serkenti az agy vérellátását és többet is kibírnak, mint más napokon.
Legyél óvatos, mert egyúttal sérülékenyebbek is ezek a területek. A vállaidat, karjaidat tornáztasd, különösen ülő munka esetén. 

Táplálkozásodnál – a következő 2 napban a zsírokra és olajokra figyelj jobban, mert intenzívebben épülnek be a szervezetedbe, mint egyébként.
Figyelj lécci, hogy nagyon fukarúl bánjál ezekkel az anyagokkal. A sűrű szaftos pöri meg a zsíros kenyér ideje máskor van. Azonban segít a Hold neked, ha engeded. Amennyiben tudod mi és mivel együtt kerüljenek a falatok a tányérodra, már megtetted azt a lépést, amellyel le tudod győzni a plusz kilókat. Segít a Hold ebben is, amennyiben kihasználod a fogyó fázisának támogató hatását. Meglátod, könnyebb lesz, mint gondolnád.
Közben azért a folyadék pótlására is gondolsz, ugye?

Háztartásodban a fémek tisztításának ideje jött el. Kisebb erő befektetéssel szebb eredményt kapsz pl. az evőeszközöknél, az ékszereknél, a kilincseknél, a vízcsapoknál. Ezekben a napokban minden süteményed és a kenyered is jobban fog sikerülni. Az új receptek kipróbálásának és a kevésbé gyakorlott “házitündéreknek” kedvező időszakban vagyunk. Egy jó alapos szellőztetés biztosan belefér az idődbe és mintha kicseréltek volna.

Kertészkedhetsz kert nélkül is. 🙂 Legyen saját friss petrezselymed egész télen! Vágd le kb. 5-6 cm magasságban a petrezselyem gyökér fejét és ültesd virágcserépbe vagy egy bögrébe. Időnként locsold meg, hogy ki ne száradjon és hamarosan ki fog hajtani. Aztán, szüret. 🙂 Hamarabb beindul, amelyik nincs beszáradva teljesen, van rajta zöld levél maradvány. Még akkor is, ha csak egy iciri-piciri is. 🙂

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .