Csak 1 a sok közül

Az alábbi 3 dolgot választottam a mai napról. Azzal kezdem, amelyet érdekesnek tartok és aztán jönnek a többiek. Nálam ők a hasznos kategóriába tartoznak.

  1. Gellért napja van ma.
  2. A Hold, meg a Bika zodiákus és uralkodó bolygója.
  3. Telihold után vagyunk.

Gellért napja van ma

Egyrészt – biztosan te is tudod, hogy a Budapest fölé tornyosuló Gellérthegy gyomrában élnek a boszorkányok. Aki el akarja lesni tőlük a titkaikat, annak szeptember 24-én a következőket kell tennie. Vagyis, álljon meg egy keresztútnál, krétával rajzoljon kört maga köré, hogy védve legyen. Azért, mert az ördöggel kell megtárgyalnia a boszivá válás feltételeit.

Másrészt – Szent Gellért lett Budapest védőszentje. A történelmi tények és a legendák keverednek az életéről szóló történetekben.
Gellért, eredetileg, Szent Imre herceg tanítója volt. Visszavonulása után Bakonybélben remeteként élt. Szent István király nevezte ki csanádi püspökké. Az uralkodó halála után, ma úgy mondanánk, hogy aktívan politizálni kezdett. A pogány lázadók elfogták és 1046. szeptember 24-én, a mai Gellérthegyről, a szekerével együtt, a mélybe dobták.
Szent László király kérelmére a Szentszék szentté avatta.

A Hold…

Tegnap óta a Bikában jár a Hold. Hozza számunkra a stabilitás fontosságának érzését

  • az érzelmekben,
  • a kapcsolatokban,
  • az anyagiakban egyaránt.

… meg a Bika zodiákus …

A Bika, mint föld elemű, a föld művelésére ideális. Legyen az bárhol vagy akárcsak egy cserépnyi. Persze ez nagy mértékben időjárás függő tevékenység.

Kivéve,

  • a szobanövényeket és
  • a melegházakban nevelteket,

No, meg persze a gyevi bírót. 🤣

… és uralkodó bolygója

Az indulatok és a túlfűtött érzelmek csillapodnak lassan. Ezt a folyamatot az is segíti, hogy ez a zodiákus a Vénusz egyik gyermeke. Azé a Vénuszé, aki a szépség és a szerelem mellett, a szeretettel, az alkotás örömével és a művészetek iránti fogékonysággal fűszerezi meg az életünket.

Telihold után vagyunk

A Telihold izgága hatása lassan, de biztosan, alábbhagy. Ennek így is kell történnie, hiszen ma már a 3. napja fogyó fázisában van a Hold. Ez a tény, az érzelmek konszolidálásához, a nyugalom megőrzéséhez további segítséget ad, mert ezzel túl vagyunk a +-2 napos szabály 2. napján.
Teljes gőzzel indulhat a súlycsökkenés, a káros szenvedélyekről leszokás és mindenféle selejtezés.

A Sikereid HoldNaptárában megtalálod az erre alkalmas napokat. Kattints ide!

Tudok segíteni neked abban, hogyan csináld. Írj nekem bátran erre az e-mail címre: https://segitahold.hu/kapcsolat/

Előre is köszönöm, hogy megtisztelsz a bizalmaddal!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .