Farsangi bál – odafent

“Amint fent, úgy lent.”- ezt még Hermész Triszmegisztosz hagyta ránk. Az ő múmiájának kezében volt a Tabula smaragdina. Magyarul a Smaragdtábla, amely bölcsességek és tanítások gyűjteménye a Világegyetem egységéről, a minden mindennel összefügg megértéséhez.  Keletkezése Kr. előtti VI. század, a tudósok szerint.

Az információs vargabetűnek ezennel vége. 😉

Az amint fent…

A fő téma – a „népsűrűség” változása a Bak színpadán, 2022. január 29-én.

Akik már itt vannak és akik várhatók még:

  1. a Plútó,
  2. a Mars,
  3. a Merkúr és
  4. a Vénusz is már itt vannak. Az utóbbi, déli 1 óráig kipiheni a hátrálás fáradalmait, elindul előre,
  5. a Hold is ide fog érni 18 órára.

Ezzel már 5 planéta lesz a Bakban. Együtt van a kvintett.

Az alaphangot a „karmester”, a Bak, adja nekik. Ők öten, pedig 3 szekcióban muzsikálnak.

  • Az első harmadban a Hold és Mars duója,
  • a másodikban a Mars éppen szólista és
  • a harmadikban a Merkúr és a Plútó állnak, szorosan összeborulva lassúznak.

… úgy lent.

A Hold és Mars párosban most a Mars hatása erősebb, mint az Éjszakai Fővilágosítóé.
A lélek, a lelkiismeret háttérbe szorul és az erő, a harc érvényesülnek és tetterő párosul hozzájuk. Ez akár alantas érzéseket is képes generálni. Ez lehet düh, féltékenység, harag stb. Ebből lesz az előre megfontolt szándék. A szavak és a tettek kontrollálásának nagy jelentősége lesz.

Mindketten a Vénusz felé tartanak. A Hold 24x gyorsabb a Marsnál.

A helyzet úgy változik, hogy a – hatósugaraik következtében – 3-as együttállásban lesznek 21 órára. Ekkor – a Bakban elfoglalt uralmi helyzetük függvényében – erőik összeadódnak.

Tehát, a Marstól kapott impulzusokat a Hold – nemcsak a földi életnek -, de a Vénusznak is továbbadja . Úgy kell elképzelni, mint ahogyan hazaviszed az otthonodba a munkahelyeden, útközben vagy a vásárlásod során ért hatásokat. Függetlenül attól, hogy ez öröm vagy indulatosság.

Az éjfél változást hoz, felbomlik a trió. A Bakban elég erős Vénuszt – akitől csak 3°-ra van a Hold – az Uránusztól érkező váratlan segítség is támogatja. Szombaton este figyelj a kósza gondolataidra, akármilyen abszurdnak is tűnnek. Ezekbe a bevillanásokba, megérzésekbe csomagolva  érkezik az üzenet, a megoldókulcs, a frusztrált időszak túlélésére. Kívánom, hogy ne legyen rájuk szükséged, kerüljenek el a saját és a környezeted érzelmi viharai!

A kedélyek csillapodni látszanak. Ez meghozhatja a zaklatott szombat éjszakára a nyugodalmas, szép álmokat.

A hajnalban ismét új helyzet lesz. A még percre pontos Vénusz-Hold együttállás – lazulni kezd. A vasárnap nem a művészi hajlamok és művészet iránti igények kielégítésének kedvez.

A Hold 30-án este 7-től, újabb 3-as együttállás szereplője lesz. Megérkezik a Merkúr-Plútó páros hatókörébe. Itt nincs behurcolt „áthallás”, csak ők 3-an hatnak egymásra kölcsönösen.

Ez a kapcsolat a leleményességre, a gyors észjárásra, az objektív és elfogulatlan, igazság-centrikus gondolkodásra késztet. Tőlük ezt közvetíti a Hold a hétfői jegyváltásáig.

Ez a józan ész és a tiszta lelkiismeret kapcsolata. Vigyázz, mert ez az őszinteségi rohamok ideje lesz! Könnyen elmaradhat a pozitív eredmény, ha nem számolsz a Plútóval, aki a változásra, a fejlődésre esküszik, de ő nem barkácsol, nem javít, nem szervizel.
Úgy csinál helyet az újnak, hogy minden megy a kukába – nem szelektíven. Az egyik asztrológus kolléga találóan úgy jellemzi, hogy vidámparkot épít a temetőre.
Jól fontold meg, milyen gondolatodnak, véleményednek adsz hangot! Visszaszívni sem tudod. A dal is azt mondja: “a szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen”.

Gondold át, milyen technikáid, bevált módszereid vannak a váratlanul fellépő feszültséged oldására!

Jusson eszedbe, hogy senki sem kivétel, és el sem lehet bújni a hatások előlük! Akikkel kapcsolatba kerülsz, ők is azt élik át, amit te.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .