Sűrű nap ez a mai

2021. május 26. van. A Nyilas zodiákusba lépett a Hold és itt is marad 2 napig. Ma eseménydús 48 óra kezdődik. Legalábbis asztrológiai szempontból biztosan.

Nos, akkor megyek sorban és elmondom, hol és miben lesz része az Éjszaka Császárnőjének.

Három dologra már néhány nappal korábban felhívtam a figyelmedet. Jelentőségükben egyenrangúak, ezért inkább időrendbe raktam őket.

 1. Jegyváltása hajnalban, 4:40-kor lesz, megérkezik a Skorpió zodiákusból a Nyilasba a Hold.
  Ez őselem váltást is jelent, amely befolyásolni fogja
  – a tennivalóid sikerességét, illetve a távlati eredményességét;
  – az egészségedet, az érintett szerveid és testrészeid által, valamint
  – a temperamentumodat, vagyis azt, hogy a személyiség típusodat mennyire engeded érvényesülni.
 2. A Holdtölte 13:19-kor következik be. A +-2 napos szabályról már sokszor volt szó, mert
  – ez a 3-4 nap pszichésen megvisel
  – és lelkileg is nyomot hagy benned és rajtad.
  – Mindez megtörténik akkor is, amikor a Hold fénye nem tud áttörni a felhőkön és nem világítja be a hálószobádat. Mégis meg tudja zavarni az éjszakai nyugalmadat.
 3. A leszálló ág legmélyebb pontját 22:17-kor éri el és ekkor irányt vált. Elindul a felszálló ágán. Ez azt jelenti, hogy megváltozik az energiák haladási iránya is. Például
  – a növényekben a nedvek a szárak, az ágak, a levelek felé törekszenek, ezért a növekedésüket, erősödésüket akár szabad szemmel is látni fogod;
  – az emberek és állatok testnedvei – például a vér és a nyirokfolyadék – egy esetleges sérülés, operáció alkalmával, intenzívebben áramolnak kifelé; a foghúzás is idetartozik, + a növő/dagadó szakasz végén, beleértve a Holdtöltét is, az elvérzés veszélye nagyobb;
  – a leszálló ág legmélyebb pontján van a Földhöz a legközelebb. Ezért a gravitációs energiája erősebben fog érvényesülni, mint egyébként. Sem csillagászati, sem asztrológiai értelemben nem lesz SzuperHold, de közel lesz. Átlagos távolsága 384 000 km. Az eddigi legkisebb távolság 356.000 km volt. Amikor ennél is közelebb “merészkedik” a bolygónkhoz, akkor igazat fogunk mondani, amennyiben SzuperHoldnak nevezzük.

Miért mondom el mindezt? 

Azért, mert ebből a szempontból – önkényesen – 2 csoportra osztom az embereket.

 1. Vannak a Hold-érzékenyek és
 2. vannak a többiek.

Azt nem tudom, te melyikbe tartozol, de azt igen, saját tapasztalatok alapján, hogy az 1. csoportba tartozni nem egy leány álom. Megélni, nem is, inkább túlélni a +-2 napos szabály hatását, Újhold és Telihold esetében is, nem egyszerű dolog.

+1

2021-ben ma van a 2. tízmilliószoros nap. A tibeti buddhisták nagy ünnepeinek egyike. 4 ilyen napjuk van minden esztendőben, amikor Buddha életéhez kapcsolódó legfontosabb eseményekre emlékeznek. Május 26. pedig Buddha születésnapja.

Kapcsolódik a Holdhoz, bár konkrétan nem asztrológia. Minden esztendőben a Hold járása alapján számolják ki ezen jeles időpontjaikat. Ez a metódus nagyon hasonlít arra, amint a nyugati vallásokban a “mozgó ünnepek” esedékességét meghatározzák. Ilyen például nálunk a húsvét vasárnap, amelynek a tárgyévi napja, a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap.

Hitük szerint különleges energiájú napok ezek, mert a gondolatok és tettek hatása megsokszorozódik, mégpedig tízmilliószoros erővel. Hangsúlyosan pozitív üzenete van és lássuk be, hogy ez egy fergeteges energia mennyiség.

Az elmédnek teremtő ereje van. Gondolataidnak semmi sem tud határt szabni. Éppen ezért jusson eszedbe, hogy a tízmilliószoros nap, több szempontból is, 2 irányú utca.

Egyrészről vannak

 1. segítő és
 2. ártani akaró energiák is.

Mindkettő képes a többszöröződésre.

Másrészről pedig mindent visszakapunk. A tőled, belőled kiinduló

 • jó és a rossz,
 • az áldás és az átok,
 • a köszönet és a hála,
 • az elfogadás,
 • a megértés

mind-mind visszahullik rád. Többnyire nem akkor, amikor számítasz rá, hanem akkor, amikor a legjobban fog fájni. A Karma Törvénye már csak ilyen.

A reális, de pozitív hozzáállásnak talán soha nem volt akkora jelentősége, mint napjainkban. Szerencsére az utóbbi években egyre többen jönnek rá ennek a jelentőségére. Úgy gondolom, ez jó dolog, ezért mindenképpen figyelemre méltó.

“Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!”

Véleményem szerint, Váci Mihálynál szebben még senki sem fogalmazta meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .