5 hónap + még 2 nap

A Nyilas csillagkép fölé érkezik a Hold, ma éjfél előtt ¼ órával. Lassított kissé, 2 napot fog itt tölteni. A Nyilas tűz elemű, meleg + száraz. A vizes Hold itt nem igazán érzi jól magát.


A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, aki még mindig a Vízöntőben van, együttáll a Merkúrra. Bízzunk benne, hogy szerencsésebben fog alakulni a kommunikáció.

A szinte már naivan bizakodó, szabadság szerető Nyilas lelkesedését fogjuk érezni magunkon. Ránk is fér, hiszen az április 7-ig meghosszabbított és megszigorított korlátozásokkal, húsvét vasárnap betöltjük az 5. hónapot.

A fészeklakó Rákságom egyre nehezebben tolerálja a bizonytalanság meg a rabságot, de tudom, hogy muszáj kitartani.  A legkedvesebb felmenőn úgy szokott bíztatni: “Amennyit felfelé megy a kerék, annyit lefelé is szokott menni.” Bízom a fizika törvényeiben és nagyon várom már, hogy irányt váltson ez a kerék. Az sem bánom, ha előtte nem fog indexelni.

Amikor a Hold a Nyilasban jár, az idő kedvező a jogi ügyekre, a kereskedésre. Általában kedvezően alakulnak a szerelmi és párkapcsolatok is és az újak kötésére is alkalmasak ezek a napok.
Jelenleg csak a meghatározott keretek között, de kedvez a sporttevékenységeknek, a szórakozásnak, a kedvtelésnek, leginkább a horgászatnak, testedzésnek, tornának és a vadászatnak.

Testrészeink közül a comb, a csípő, a felkar, az idegrendszer, a légutak, a máj, a vér, a csecsemőmirigy, a hasnyálmirigy és a méregtelenítő szervek, amelyeket óvnunk kell a sérülésektől és lehetőleg elkerülni az operációjukat.
Akinek ezekkel a testrészeivel voltak vagy vannak problémái, talpmasszázzsal, nyugtató fürdővel, lazító krémmel, antioxidánsokkal, bőséges folyadékkal, elegendő B-vitaminnal sokat tehet a megelőzés és a gyógyulás érdekében.

Fehérje- és gyümölcsnapokat jelentenek a tűz napok.

A háztartásban jó ilyenkor sütni, főzni és friss felhasználásra lekvárt készteni és kovászolni. Bármit, amihez tüzet használunk.
Aki sport, testépítés, diéta vagy bármi egyéb okán külön fehérje tartalmú készítményeket használ, fehérje turmixot iszik, az figyeljen a bevitt mennyiségre.

Kertünkben most aktuális, a föld feletti kártevők megregulázása, például lemosó permetezéssel, amennyiben az időjárás engedi. Lehetőleg vegyszermentesen tegyük. Az ősszel esetleg elmaradt sövény nyírást is ilyenkor jó pótolni.

A szobanövényeink ébredeznek. A 8-10 naponkénti locsolást sűríthetjük már 2-5 napra. Ha kell, szabadítsuk meg őket is a kártevőktől.

A madáretetők feltöltésére is alkalmasak ezek a napok. Akinél fogytán van a madáreleség, most már csak keveset vásároljon, mert max 1 hónap és önellátóak lesznek. 😀 A maradék könnyen megavasodik, rossz ízű lesz. Csúnya dolog lenne tőlünk, ha romlott kajával hálálnánk meg a szorgalmas – 100 %-ig vegyszermentes – növényvédelmi munkájukat.

Nagymamám úgy tanította, hogy romlott éltelt nem adunk az állatoknak, mert ők is betegek lehetnek tőle.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .