Ismétlés a tudás anyja

Ma hajnalban 3:22-kor érkezik a Bak csillagkép fölé a Hold. Egy hangyányival lassabb, mint az előző zodiákusjelben. Most 2 nap 5 órányit fog maradni. Nem jobb a helyzete, mint a tűz elemben volt. Itt ő száműzött, rangvesztett. A Bak föld elem, száraz + hideg.

A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, aki még mindig a Vízöntőben van és a még szintén a Bikában járó Uránusszal van fényszöge. Ez azért érdekes, mert mindketten lassú járású bolygók, ezért sokáig fent fog állni ez a kapcsolat. Ugyanakkor

  • a Szaturnusz a Vízöntőben uralmi pozícióban van, tehát van ereje bőven;
  • az Uránusz a Bikában nem igazán érzi jól magát. Ám van mellette 2 állócsillag is, amelyek a Szaturnuszhoz meg a Marshoz hasonló energiákkal hatnak rá.

Ez az a helyzet, amit a főútvonalon haladó busz és a mellékútról belehajtó autó találkozásához szoktam hasonlítani, mert 90°-ra állnak egymástól. Az Uránusz a busz. A Szaturnusz az autó.

Kettőjük között ez a kapcsolat akkor jött létre, amikor mi, karácsony napján, az ebédhez készülődtünk. Augusztus 22-én viszont el fogják engedni egymás kezét.
Nem állok messze az igazságtól, amikor azt mondom, hogy lesznek váratlanságok, korlátozások, csatározások.
Természetesen várhatóak enyhítések is. Egy-egy jó indulatú bolygótól érkező harmonikus fényszög csodákra is képes.

Addig is, a Bak zodiákusjelre jellemző komolysággal, megfontoltsággal, óvatossággal és felfogóképességgel emlékezzünk arra a leckére, amelyet a Jupiter-Szaturnusz-Plútó tanít nekünk már 1 esztendeje. Muszáj megtenni, mert sorsszerű és kényszerítő erejű a hatásuk. Ismétlés a tudás anyja, mielőtt felsőbb osztályba léphetünk.

Amikor a Hold a Bak csillagkép felett jár gyakorlatiasak, kötelességtudóak, szolgálatkészek, szorgalmasak, tartózkodóak, de gépiesek és gyanakvóak is leszünk.

Használjuk ki, hogy a Bakra jellemző takarékosság impulzusa is el fog jutni hozzánk. Hidd el, nem kell a környék összes boltját lerohanni, mint rablók a hintót.
Nem lesz rosszabb az ellátás,  mint tavaly ilyenkor volt, mert a kereskedők és a szolgáltatók is rutinosak már a témában. Sajnos volt idejük gyakorolni. ☹

Célszerű elkerülni a vitát, a veszekedést, a haragot, különösen az idős emberekkel.

Amennyiben főnök vagy, esetleg HR-es, netán vállalkozó és éppen munkatársat keresel, ezeken a napokon jobb nem felvételi beszélgetéseket tartani. Új dolgozó alkalmazásáról a döntésedet halaszd március 9-én, ebéd utánra!

Testrészeink és szerveink közül csontrendszerünk, a csontképződésünk, különösen a térdünk, könyökünk, emésztésünk és anyagcserénk, a bőrünk és a fogaink igényelnek nagyobb odafigyelést.

A Szaturnusz-Uránusz ilyetén fényszöge hozhat az életünkbe csonttöréseket, visszérbántalmakat, zuhanásos baleseteket.

Só és gyökér napok következnek.

Táplálékodban legyen olyan, amely a növény gyökeréből, gumójából vagy hagymájából készült.

A háztartásban, a savanyításra jók ezek a napok. Ilyenkorra az ősszel savanyított káposzta már alig tartalmaz C-vitamint. Érdemes kovászolni, mert kell a vitamin az immunrendszer erősítéséhez.

A kertben, már nem fagyott a föld, lehet pótolni az esetleg elmaradt télalávetést. A fák és bokrok ültetésére is alkalmasak ezek a napok. A tavaszi veteményezéssel csínján kell bánni, mert éjszaka még előfordulnak fagyok. A Bak napok alkalmasak az ásásra is.

Pihenésként javaslom a szaunát, illóolajas fürdőt, utána bőrápolást, a kéz- lásápolást, szőrtelenítést, mert szép lesz és tartós is, meditáció, esetleg talpmasszázs.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .