Ez is a Szaturnusz birodalma

Március 9-én reggel, 8:43-kor átlép a Vízöntő csillagkép fölé a Hold.

Ez a zodiákusjel a levegő elemhez tartozik, ezért meleg + nedves. A Holdnak ez semleges terület.

A Vízöntő uralkodó bolygója is a Szaturnusz. Spéci kapcsolata van az Uránusszal és lesz is még egy ideig, amelyről itt írtam: https://segitahold.hu/meg-foga-van-napnak/

Amikor a Hold a Vízöntő csillagkép felett jár idealisták, nehezen befolyásolhatók, különcök leszünk, de bizalmatlanok és akár könyörtelenek is.

Most érdemes azoknak a hosszútávú terveinknek a megvalósításába belefogni, amelyektől azt várjuk, hogy valami rossztól, kellemetlentől fog megszabadítani bennünket. Kizárólag akkor, amennyiben március 13-ig belevágunk a „selejtezésbe”.

Testrészeink és szerveink közül a szaturnuszi részek – csontrendszerünk, a csontképződésünk, különösen a térdünk, könyökünk és a fogaink megkülönböztetett figyelmét terjesszük ki az alsó lábszárra, a bokára, az alkarra, a vesetájékra, a tüdőre, a gyomorra, az idegrendszerre. Szemünk is gyengébb, fáradékonyabb lehet.

Zsír és virág napok lesznek március 11-én délutánig.

Tányérunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék használatával legyük óvatosak.

A háztartásban a főzést, a sütést, a fémek tisztítását támogatja a levegő elem. A lakásban a takarításra és csinosítására is alkalmasak ezek a napok.
Akár a tavaszi nagytakarítást is elkezdhetjük, hiszen bő 3 hét múlva már húsvét lesz. Egy hosszabb ideig tartó, alapos szellőztetésre mindenképpen ideálisak a levegő elem napjai.

A kertünkben a virágáért nevelt növényeket hatásos ilyenkor ápolni. A Hold már felszálló ágban van, ezért a metszéssel várjunk, mert ebben a szakaszban a  növények nedvei felfelé, a szár irányába törekszenek. Könnyű “kivéreztetni” őket.
A magokat száraz földbe vetni a legjobb, amikor a Hold felszálló ágban van.
Töltsük fel a madáretetőnket is, mert ők még nagyon kevés táplálékot találnak a természetben.

A szobanövényeket szintén most szabadítsuk meg az elszáradt ágaktól és levelektől. A hihetetlenül hosszúra nyúlt, gyenge hajtásokat egy éles késsel vágjuk le róluk. A letörés és a metszőolló összeroncsolja a tápanyagot szállító csövecskéiket és nehezebb a „gyógyító” tapasszal ellátni.

Kényeztessük magunkat arcápolással, testradírral, arc- és szemtornával. Engedjünk meg magunknak egy kis pihenést is, hogy az érkező energiáknak legyen idejük regenerálni bennünket. Töltsük fel jó alaposan a vitamin-háztartásunkat is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .