Még foga van Napnak

Ma este ¼ 9-től a Mérleg csillagkép felett folytatja az útját a Hold. Ez a zodiákusjel a levegő elemhez tartozik, ezért nedves + meleg.

Már nem olyan lomha, mint az előzőekben volt. Ez az útja 3 napnál hosszabb lesz. Igaz csak röpke 2 órácskával.

Az uralkodó bolygóján osztoznak a Bikával, mert mindketten a Vénusz “gyermekei”, aki éppen a Nap hatókörében tartózkodik, a Halak zodiákusjelben.

A Vénusz itt erős, nem annyira, mint a Bikában, mégis nyitottak leszünk a szépségre, a művészetekre. Vágyunk a harmóniára, a szeretetre, a szórakozásra és az élvezetekre. Mindezektől, lassan már 1 esztendeje, kénytelenek vagyunk távol tartani magunkat és beérni az online verziójukkal. Ennek dacára diplomatikusak és tapintatosak leszünk.

A helyzetet az teszi izgalmassá, hogy a Mars viszont a Bikában, a Vénusz másik “otthonában” gyengélkedik. Ez az a helyzet, amit a főútvonalon haladó busz és mellékútról belehajtó autó találkozásához szoktam hasonlítani, mert 90°-ra állnak egymástól. A Vénusz a busz, a Mars az autó. Hiába gyengélkedő a Mars, de ő a gyorsabb.
Ráadásul a Hold – az események elindítója -, most éppen elhiteti a Marssal, hogy minden sikerülhet.
Mindemellett a Vénusznak van egy segítő kapcsolata is, mégpedig az Uránusszal, aki szintén a Bikában van és 2026-ban fog tovább lépni. Ő az, aki a váratlanhelyezeteket produkálja az életünkben és az elektromosság, a szikra és társai az ő analógiája. Az utóbbi időben egyébként “divatba jöttek” az elektromos vezetékek, berendezések zárlataiból adódó tűzesetek.

Amikor a Hold a Mérlegben jár, azokkal a projektekkel érdemes foglalkozni, amelyet gyorsítani szeretnénk. Kedvező még a piackutatásra, az eladásra, a vásárlásra, az utazásra.

Testünkben a vese, a vesemedence, a vénák, a mirigyek, a belső szekréció folyamata, az anyagcsere, a bőr igényel odafigyelést. Ez alatt az idő alatt veszélyes az érintett testrészek sérülése, műtéti beavatkozása.

Holnap véget ér a Telihold utáni “türelmi idő”.

Zsír és virágok napok lesznek március 3-án estig.

Tányérunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék adagolásával bánjunk sóheren.

háztartásban a főzést, a sütést, a fémek tisztítását támogatja a levegő. A lakásban a nagytakarításra és csinosítására is alkalmasak ezek a napok. Elkezdhetjük a tavaszi nagytakarítást is, hiszen kb. 5 hét múlva húsvét lesz. Jól tudom, hogy ez igencsak időjárás függő. Ezért a szekrények tartalmának selejtezésével kezdem. Az idényruhák megcserélésével várok, mert most már leszálló ágban van a Hold. Ahhoz pedig az ellenkező irány az igazi. Egy hosszabb ideig tartó alapos szellőztetésre azonban ideálisak ezek a napok.

A kertünkben, a déli órákban, amikor langyosabb a levegő, akkor a virágáért nevelt és metszést igénylő növényeket hatásos ilyenkor ápolni. A Hold leszálló ága okán a növények nedvei a gyökerek felé törekszenek, tehát metszés során nem fogjuk “kivéreztetni” őket. Nézzünk rá a madáretetőnkre is, mert egyrészt ők a levegő elem állatkái, másrészt még nagyon kevés táplálékot találnak a természetben.
A szobanövényeket szintén most szabadítsuk meg az elszáradt ágaktól és levelektől. A vízhajtások levágására ez a jó alkalom.

Kényeztessük magunkat arcápolással, testradírral, arc- és szemtornával. Engedjünk meg magunknak egy kis pihenést is, hogy az érkező energiáknak legyen idejük regenerálni bennünket.
Gondoskodjunk a vitamin-háztartásunk karbantartásáról is.

 

 

 

 

 

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .