A kényelemnek ára van

A kényelem ma már minden ember számára alap igény és szerencsére el is érhető.

Bár az, hogy szerencsére, csak részben igaz. Hiszen semmi sincs ingyen, mert mindennek megfizetjük az árát. Vagy pénzzel vagy másként.

Szereted a fizikát? Talán igen, talán nem, de kikerülni nem tudod. Az életednek szinte minden percében jelen van.

Milyen hangra ébredsz reggelente? Kellemes, lágy, szívet melengető emberi hang kelteget? Esetleg hétvégén, de a szorgos hétköznapok nem így szoktak kezdődni. Digitális “vekker” vagy mobiltelefon ébresztő riasztja el a legszebb álmaidat.

Reggel – ébredéskor – mi az első mozdulatod? Az éjjeli lámpa – felkapcsolod.

Aztán irány a fürdőszoba, majd a konyha? A kapcsolókat csukott szemmel is megtalálod.

Nálad is része a reggeli rutinnak a tea vagy a kávé? Én nélküle kómában vagyok:) Vízforraló, kávéfőző, esetleg mikrohullámú sütő, hűtőszekrény vagy kenyérpirító.

Mennyi minden szolgálja a kényelmedet?

Számítógép, TV, házi mozi, DVD, vezetékes- és mobil telefon, mosógép, babalégzés-figyelő, ágymelegítő. Tovább is van, mondjam még? Villamos, troli, metró, HÉV. És ezek mind-mind a kényelem szolgálói.

Valamennyit a fizikának köszönheted. Jobban mondva, az elektromosságnak.

Tudod, hogy ennek a kényelemnek ára van? Nem, nem. Nem az áramszolgáltatód által havonta küldött sárga csekkre gondolok.

Amiről én beszélek, az pénzben nem fejezhető ki. A környezetedben előforduló valamennyi elektromos berendezésnek van kisebb-nagyobb mérhető kisugárzása, amelyek negatívan befolyásolják fizikai és mentális egészségedet.  Ezt a technikai sugárzást hívják elektroszmognak.

Az elektroszmog káros az emberi szervezetre, megbetegít! Téged és a szeretteidet! Kivétel nélkül mindenkit!

Kételkedsz benne? Igaz, hogy nem látható, nem tapintható, de mérhető, mert létezik.

A szervezeted sejtjei elektromágneses rezgésekkel “beszélgetnek” egymással. Ezeket a jeleket pl. az EKG és EEG berendezésekkel is lehet érzékelni. Tudod, ezek azok a kütyük, amelyek – a testedre ráhelyezett tappancsok és csipeszek segítségével – különböző “hullámzó vonalakat”, görbéket rajzolnak arról, ami benned zajlik:)

Az emberi szervezet okos, folyamatosan igyekszik újra hangolni magát ugyanúgy, mint a rádiók automata állomás keresője. Az élet a Földön több milliárd év alatt alkalmazkodott a természetes rezgésekhez. A mai modern világban már nem tudjuk kizárni az elektromos jeleket. Ezek a jelek – gyakorlatilag – mindenütt jelen vannak.  Konyhai- és háztartási eszközök, számítógépek, TV, számítástechnikai berendezések és kiegészítők formájában teljesen körülvesznek bennünket.

Biztosan hallottad már Öveges József professzor nevét. Nagyon okos ember volt. Az ő fejéből pattant ki a “Természettudományos Játszóház” ötlete. Igaz, hogy csak a halála után valósult meg az álma, a Csodák Palotája.
1969-ben jelent meg a Sugárözönben élünk című könyve. Pedig hol tartott akkor még a technika?

Hallottál már a mobil telefonok káros sugárzásairól? Érezted már, hogy átforrósodik a készülék a kezedben? Meleg lett a füled egy hosszabb beszélgetés után?

A  mikrohullámú sütőben néhány cm távolságra fejti ki erőteljesen a hatását a sugárzás, de a mobil telefonok energiája ennél sokkal mélyebbre hatol.

Megszárítanád a hajadat egy mikróban? A mobiltelefonodat viszont a füledhez teszed vagy a nadrágod zsebében hordod, esetleg a nyakadba akasztva, közvetlenül a szíved felett viseled.

Tudod, hogy ezzel a három legkényesebb, legérzékenyebb testrészedet közvetlen káros sugárzásnak teszed ki? Az igazi károkat felbecsülni nagyon nehéz, mert hosszútávon fejtik ki a hatásukat és a kísérletek eredményei sem kerülnek mindig nyilvánosságra.

Gondolkozz el egy kicsit! Miért tiltják precíziós energetikai eszközök  közelében (pl. repülőgépeken, kórházakban stb.) a mobil telefonok használatát?

A sejtjeidben bekövetkező változás először az idegrendszeredben jelentkezik.  Frontérzékenység, megmagyarázhatatlan feszültség, érthetetlen fáradékonyság, vérnyomás változás, fejfájás, alvási zavarok, a koncentrációs képesség csökkenése, ingerültség, pszichés zavarok, családalapítási nehézségek, daganatos betegségek.

Az emberi szervezet minden eszköznél és szerkezetnél bonyolultabb. A  gyerekeket sokkal érzékenyebben érinti az elektroszmog, mert a fejlődő szervezetet ezek a külső jelek sokkal könnyebben deformálják.

Csak Te magad tudsz vigyázni magadra. Másokra is vigyáznod kell! Elsősorban azokra, akik szívedhez közel állnak.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .