A tájfutó őselem

Ma 13:18-kor a érkezik a Rák csillagkép fölé érkezik a Hold.

Ez a zodiákusjel víz elem, nedves + hideg. Amíg a tengerig ér folyóként, valójában ő egy tájfutó. Bejár hegyet, völgyet, erdőt és mezőt. Uralkodó bolygója a Hold és éppen a saját birodalmába érkezett.

Elérte a növekedésének az I. negyedét.

Ez az a helyzet, amit a főútvonalon haladó busz és mellékútról belehajtó versenyautó találkozásához szoktam hasonlítani, mert 90°-ra állnak egymástól.

Ennek az a következménye egy izgalmas kapcsolata a Nappal. Másnap délelőttre enyhülni fog. Ez azt is üzeni nekünk, hogy 1 hét múlva Telihold lesz.

A Hold legerősebb pozíciójának köszönhetően érzékenyek és rapszodikusak, óvatosak és félénkek, gondoskodók és aggodalmaskodók, háziasak és anyáskodók leszünk.

A kapcsolatok az Éjszaka Királynője esetében fontosak, mert ő pontosítja be az eseményeket, amikor létrejön egy-egy fényszöge.
Ugyanolyan, karambolos fényszöge van a Vénusszal is, mint a Nappal. Várhatóan nem lesz felhőtlen a harmónia, a szeretet. Hirtelen akadályokba ütközhetünk az élvezetek, a művészetek és a szórakozás terén is. Ez megtörténhet úgy is, hogy a 4 fal közé vagyunk szorulva. 🙁
Jó hír, hogy a zodiákusjel végén harmonizálódnak ezek a nehéz kapcsolatok.

Amikor a Hold a Rákban jár, kedvez a ház körüli munkáknak, és bérelni vagy bérbe adni is sikeresen fogunk. Halászatra és pecázásra is alkalmasak ezek a napok. Költözködést inkább máskor érdemes bonyolítani.

Testrészeink és szerveink közül a Hold hatása alatt van a gyomrunk, fajfenntartási funkciók, a kisagyunk, a nedvek keringése, a termékenység, továbbá a nőknél a menses működését irányítja. A Rák befolyása alatt áll az anyagcsererendszerünk, a bélrendszerünk, a bőrünk,  a reumatikus fájdalmak. Védjük őket a váratlan sérülésektől és a nem életmentő műtéti beavatkozásoktól.
Március 13. óta növőben van a Hold, a foghúzás ebben a szakaszban bő vérzéssel járhat, ezért kockázatos.

Szénhidrát és levél napok lesznek.

A táplálkozásunkban, az étkezések során inkább a leveles zöldségeké, salátáké legyen a főszerep. A lisztet, keményítőt, cukros ételeket igyekezzünk elkerülni. A növő Holdnál minden növekvőben van, a súlyunk is könnyebben gyarapodik.

A háztartásban a vízzel kapcsolatos valamennyi tevékenységünk sikerrel jár. Locsoljuk meg a cserepeseinket. Aki palántákat nevel, gondoljon azokra is.

Kényeztessük magunkat pihentető, illatos forró fürdővel, test- és talpmasszázzsal (a fent említett testrészek kímélése mellett), hidratáló arcápolással. A vízi sportoknak kedveznek ezek a napok.
És igen, a frizurát, halasszuk el legalább a Hold következő állomásáig.

A március 27-i Teliholdig az energiák befelé gyűlnek és a feszültség halmozódik, majd váratlanul, akár minden ok nélkül is elszakad a cérna.

Veszélyes és kusza napokat élünk és még az időjárás sem akar kedvünkbe járni. Benedekben van minden reményem. 😀

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .