Legyél erős és bátor, de…

de semmiképpen sem vakmerő!

Március 23-án 23 órakor az Oroszlán csillagkép fölött sétál a Hold. Sietős az útja, még a 2,5 napos átlagnál is kevesebb idő alatt fog elérni a következő zodiákusjelhez.

Az Oroszlán a tűz őselemhez tartozik, meleg + száraz. Uralkodó bolygója a Nap. Jó hír, hogy a karambolos fényszög után, most erős harmonikus kapcsolatuk van.
Azért ennyivel nem fogjuk megúszni, mert erőpróbáló szembeállása van, a buldózerként viselkedő, Plútóval. Zavaros, felfokozott érzelmeink lehetnek és a túlélés lesz a központi téma.

A Jupiter és a Szaturnusz is kapnak tőle ugyanilyen fényszöget. A Jupiteré hozhat egy olyan kapcsolatot, változást, amely az elején jónak tűnik, de aztán kiderül, mégsem az igazi. Benne van a pakliban, hogy mélyen fog érinteni bennünket, mert a Szaturnuszé sajnos megerősíti mindazt, amit a Jupiternél mondtam.

A kiszámíthatatlan és lázadó Uránusszal egy kicsivel lájtosabb  lesz a Hold fényszöge, de a semmiből fok felbukkanni. A meglepetés ereje kiprovokálhat váratlan reakciókat. A Hold növekedésével a szeretet és gyűlölet is erősödnek
Vigyázzunk az érzelmeinkre és törekedjünk arra, hogy a józan eszünk győzedelmeskedjen! A mi szabad akaratunkon múlik, hogy mit teszünk vagy nem teszünk, hogyan reagálunk vagy egyáltalában reagálunk-e bizonyos helyzetekre.

Az Oroszlán bátor, méltóságteljes, nyugodt, okos, született szervező, néha elbizakodott és tekintély féltő. Munkájára és önmagára is igényes. Bármivel foglalkozik, szívével-lelkével-maximális tudásával teszi. Igazi lovag, de szüksége van a csodálattal vegyes szeretetre.
Ezeknek a tulajdonságoknak a bennünk szunnyadó szikráit fogja élesztgetni a Hold, amíg ebben a zodiákusjelben jár.

Amikor a Hold az Oroszlánba jár, bátran vállalkozhatunk mindenre, ami sokáig tartónak tűnik vagy hosszadalmas kifutására számítunk. Legyen az munka, tanulás, szabadidő vagy nyaralás.

Ilyenkor gyorsabban végzünk, hatékonyabbak vagyunk mindennel, amihez a tűzre van szükségünk.

Alkalmasak ezek a napok arra is, hogy támogatókat, mentorokat, mecénásokat találjunk. Annál is inkább, mert ez a vadászok és a költözködők ideális ideje is.

Testrészeink és szerveink közül a Nap hatása alatt van az életerőnk, a férfiak jobb szeme, a nők bal szeme, a nagyagyunk, a szívünk és annak működése, a testünk kémiai és fizikai ereje. Az Oroszlán befolyásolja a véredényeinket – elsősorban a szívünk véredényeit –, a hátgerincünket és a hátizmainkat. Ezek kímélésére kell odafigyelnünk. A Hold még mindig növekszik, a foghúzás sok vérveszteséggel járhat. A leszálló ága okán, belső vérzés is előfordulhat.
Amennyiben tehetjük ne szedjünk gyógyszert ezeken a napokon.

A fehérje és a gyümölcs/termés napjai.

A táplálékból a fentieket gyorsan és nagyon hatékonyan, a legkisebb energia felhasználásával és a bennük lévő tápértékek optimális hasznosításával dolgozza fel a szervezetünk.

A háztartásban a sütés, főzés, szárítás és vasalás napjai lesznek.

Kertünkben, amennyiben eléggé elszántak vagyunk, használjuk ki a kellemes, napsütötte órákat és elkezdhetjük a vetemények helyének ásását.
A cserepeseink és a palántáink földjét most érdemes fellazítani. Egy öreg, kiszuperált villával szoktam egy kicsit, de nagyon óvatosan, az enyémeket “gereblyézni”.

Kényeztetésünkre – külsőleg – a hajvágást, a testradírozást, a talpmasszírozást ajánlom. Belsőleg pedig készüljünk fel egy tisztítókúrával a tavaszra. Ezzel még súlycsökkenést is el tudunk érni.

A március 27-i Telihold utáni napokban bele is vághatunk. Amint fogyatkozik a Hold, a kúra jótékony hatását is fogjuk érzékelni magunkon.

Kérlek, nézd meg a tegnapi videómat a Facebook csoportban, amennyiben még nem láttad volna!

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .