Mit hoz a Hold a lelkünknek?

Március 24-én A Szűz csillagkép fölé érkezik a Hold.  Most csak 2 napot és 2 órát fog itt tölteni.

A Szűz a föld elemek tagja, hideg + száraz. Uralkodó bolygója a Merkúr, aki a Halakban van. Közeledik az itt uralomban lévő Neptunhoz és már hatótávolságon belül vannak egymástól. Legyünk nagyon észnél, mert a nem találjuk, elveszítjük, laza mozdulattal kidobtuk – pedig még szükség lesz rá stb. sora jöhet szembe velünk. Felesleges azt képzelni, hogy velünk ez nem történhet meg.
Olyan időszakot élünk, amikor már megint azt kell mondanom, hogy

Ez az a helyzet, amit a főútvonalon haladó busz és mellékútról belehajtó versenyautó találkozásához szoktam hasonlítani, mert 90°-ra állnak egymástól.

Ez most a Mars-Merkúr kapcsolata éppen. Az előző jegyből magával hozta a Hold-Jupiter szembenállást is. A látszat most biztosan csal, hiszen benne van a pakliban a Neptun is a maga ábrándozásaival és a hiú reménykedéseivel.
Nem mondhatom, hogy a helyzet gyorsan javulni fog, mert a Jupitert ugyan elhagyja, de másnap már szembenáll a Hold a Neptunnal és a Merkúrral is. Sőt, ezen a napon még megpiszkálja az elektromosság analógiáját képviselő Uránuszt is.
27-én – búcsúzóul ettől a jegytől – a sikerbe vetett bizalmunkat igyekszik támogatni, legyen az bármi, amiben reménykedünk. Legyen neki igaza!

A Szűz befelé élő, büszke, elmélyült, erélyes, érzéki, határozott, kitartó, szenvedélyes, de bizalmatlan, bosszúálló, brutális és ravasz is tud lenni. Ilyenkor szoktuk elolvasni a megállapodások apró betűs részeit és a használati utasításokat az új készülékek bekapcsolása előtt.

Amikor a Hold a Szűz zodiákusjel felett jár, mi is a precizitásig pontosak, túlzottan kritikusak, akár szőrszál hasogatók is, ugyanakkor óvatosak, kissé munkamániások leszünk. Remélem, senkin nem fog eluralkodni a hipochondria! Ezek a tulajdonságoknak a bennünk szunnyadó szikráit fogja élesztgetni a Hold, amíg ebben a zodiákusjelben jár.

Most jönnek a szellemünk táplálásának, pallérozásának napjai. Olvassunk, tanuljunk, tanítsunk! Alkalmas az idő szerelmeslevelek írására, de kapcsolatok lezárására is.
Mindemellett kedvező mindenre, ami a szórakozással, kedvteléssel, mulatsággal függ össze. Ebből mostanában nem sok jut házon kívül és a vendégeskedés sem kockázat mentes.
A növő fázisban lévő Hold kedvez az építkezésnek, az alapkőletételnek és nagy vállalkozások kezdésének.

Testrészeink és szerveink közül merkúriak a beszéd-szerveink, az idegrendszerünk, légzőszervünk, a karjaink, a központi idegrendszerünk, a lábaink mozgatása, a nagyagyunk, a  nyelvünk, a tüdőnk és a vékonybelünk, valamint a Szűz hatása alatt áll az emésztőrendszerünk, főleg a beleink és a hajlamosak vagyunk a betegségek beképzelésére is. Az életerőnk felrázására is képesek és hajlandóbbak leszünk.
Kíméljük meg magunkat a sérülésektől. Ez alatt az idő alatt veszélyes lehet a vese, a vakbél és a zsigerek műtéti beavatkozása.
A Telihold március 27-én lesz teljes. Minden sérülés és vérzés intenzívebb ilyenkor. A foghúzás is sok vérveszteséggel járhat. A leszálló ág okán belső vérzés is előfordulhat.

és gyökér napokról beszélünk.

Tápláléknak valót a növények föld alatti részeiből válasszunk, például burgonyát, céklát, retket, répa féléket, tormát stb. Sót, amennyiben feltétlenül szükséges, akkor tegyünk bele, amikor már legalább 2/3 részben megpuhultak az alapanyagok.

Kertünk és a növényeink élete is a földhöz kötődik. Ilyenkor sikeresek a fűtött fóliákban, üvegházakban az ültetések, a tőosztások és az elvetett magok is hamar gyökeret eresztenek.
Aki ezeken a napokon tőosztással szaporítja a kerti és a cserepesnövényeit biztos sikerre számíthat. Persze azért ápolni őket később is kell. 😀 Ráadásul most a leszálló ág hatása is a gyökerekbe küldi az energiát.

Kényeztessük magunkat körömápolással, lábtornával, talpmasszázzsal. Vigyázzunk a belső energiáinkra, miközben a külső megjelenésünkről se feledkezzünk el!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .