Húsvét előtt 1 héttel

Mozgalmas és izgalmas hétvége elé nézünk. Nézzük csak, mire számítsunk!

Íme a menetrend! 😀

  • 2021. március 27. – A Föld órája
  • 2021. március 28. – ez a nap 23 óráig fog tartani – óra átállítás
    2021. március 28.
    7:23 – Hold a Mérlegbe lép
    19: 49 – Telihold
  • 2021. március 29. – Hold a Mérlegben – új jegybe lép 30-án 7:34-kor

Ma, amikor ezeket a sorokat olvasod, március 27. van. Ez az a nap 2021-ben, amikor 20:30 és 21:30 között – szinte az egész világon – lekapcsoljuk a díszkivilágításokat, kikapcsoljuk a nélkülözhető elektromos berendezéseket, lekapcsoljuk a lámpákat.

Holnap – március 28-án – 1 egész órára felgyorsul az idő kereke. Hajnalban 2-ről 3-ra, +1 órával előre igazítjuk az óráinkat.

Még a reggeli előtt, 7:23-kor, a Mérleg csillagkép fölé érkezik a Hold. Roppant módon siet, mert csupán 2 óra 11 percig marad itt.

Mindeközben teljessé lesz a Telihold, 19:49-kor.

A Mérleg levegő elem: meleg + nedves. Uralkodó bolygója a Vénusz, aki most éppen a Kosban van. Együttállnak a Nappal, 3 fokos hatósugáron belül. 28-án még vágyunk a kedvességre, a szeretetre, a szerelemre. Ebben a felállásban a Nap a férfi és a Vénusz a nő. Másnapra már túl közel lesznek egymáshoz és a Nap a elégeti a szelíd vénuszi vágyakat, ezért vigyázzunk rá, hogy ne essünk át a ló másik oldalára.

A Mérleg értelmes, érzéki, finom, független, harmonikus, jókedvű, kiegyensúlyozott, ugyanakkor  erőszakos, fecsegő, felületes, ingatag, megalkuvó. Ezekből a tulajdonságokból kapunk ízelítőt.

Amikor a Hold a Mérlegben jár, azokkal a projektekkel érdemes foglalkozni, amelyekkel gyorsítósávra szeretnénk lépni. Kedvező még a piackutatásra, az eladásra, a vásárlásra, az utazásra.

Testünkben az anyagcserénk, a belső szekréciós folyamataink, bőrünk, a mirigyeink, a vesénk, a vesemedencénk, a vénáink igényelnek odafigyelést. Ez alatt az idő alatt veszélyes az érintett testrészek sérülése, műtéti beavatkozása.

Zsír és virágok napok lesznek március 30-án reggelig.

Tányérunkban legyen olyan növény, amelynek a módosult virágát fogyasztjuk vagy akár kimondottan erre a célra termesztett ehető virág. A zsiradék adagolásával bánjunk óvatosan.

háztartásban a főzést, a sütést, a fémek tisztítását támogatja a levegő. A lakásban a nagytakarításra és csinosítására is alkalmasak ezek a napok. Az idényruhák megcserélésével várjunk, mert most már leszálló ágban van a Hold. Ahhoz pedig az ellenkező irány az igazi. Egy hosszabb ideig tartó alapos szellőztetésre azonban ideálisak ezek a napok.

kertünkben a virágáért nevelt és metszést igénylő növényeket hatásos ilyenkor ápolni. A Hold leszálló ága okán a növények nedvei a gyökerek felé törekszenek, tehát metszés során nem fogjuk “kivéreztetni” őket. Nézzünk rá a madáretetőnkre is, mert egyrészt ők a levegő elem állatkái, másrészt még nagyon kevés táplálékot találnak a természetben. Márpedig a fészekrakáshoz kell az energia.
szobanövényeket szintén most szabadítsuk meg az elszáradt ágaktól és levelektől. A vízhajtások levágására ez a jó alkalom.

Kényeztessük magunkat arcápolással, testradírral, arc- és szemtornával. Engedjünk meg magunknak egy kis pihenést is, hogy az érkező energiáknak legyen idejük regenerálni bennünket.
Gondoskodjunk a vitamin-háztartásunk karbantartásáról is.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .