Az égi körforgalom második állomása

Február 17-én, holnap, hajnali 4 órakor megérkezik a Bika csillagkép fölé a Hold.

A Bikára jellemzően birtoklóbbak, akár féltékenyebbek is, lassabbak, megfontoltabbak, de túlzottan makacsabbak leszünk, majdnem 3 napig, mint máskor.

A Bika föld őselem, meleg és száraz minőségű, ami feszült összehúzódást fog kiváltani belőlünk. A zimankós, sokmínuszos időjárási körülmények a fizikai testük összehúzódását eredményezi, míg a Bika-Hold a lelkünkkel teszi mindezt.

Ez a Hold-helyzet a földdel kapcsolatos tevékenységek sikerét biztosítja leginkább, ami ilyen tél mellett, szinte lehetetlen.

Sokat segít rajtunk, ha tudjuk, hogy a Vénusz, a Bika zodiákusjel uralkodó bolygója. Szokták még Fortuna Minornak, a Kis Szerencse bolygójának is hívni. Ő jótékony és támogatja a harmóniát, a művészeteket, a szeretetet, a szépséget, a szórakozást.

Testünkben a nyak és benne a garat, a mandulák, a nyelőcső, a torok, a pajzsmirigy az érintettek. Továbbá a női nemi mirigyek, illetve a női szexuális funkciókat kiszolgáló testrészek, valamint a bőr, a vénák, a vér szénsavfelvevő képessége, illetve a kiválasztó szervek közül leginkább a vese kímélésére figyeljünk. Lehetőleg ne sérüljenek meg és csak az életmentő beavatkozások ajánlottak.
A II. Holdfázis vége felé járunk, vagyis a Hold növekvőben van. A foghúzás nem javallott. Amennyiben megtehetjük, a gyógyszereket is mellőzzük.

A táplálkozásunkban a sóban és a gyökértermésekben megtalálható ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok gyorsan, könnyen és hatékonyan felszívódnak.

A háztartásunkban a lakás szépítésén túl, maximum a cserepesnövényeink pátyolgatása jöhet szóba. Óvatosan kapirgáljuk a földjük felső rétegét, hogy a gyökerek is levegőhöz jussanak. Nálam mindig akad 1-1 elvetemült gyom, amelyet ilyenkor szoktam kihúzni.

Kertünk helyett is benti teendőt javaslok. Mivel már február közepén járunk, Bika napokon érdemes a meglévő vetőmagok csíraképességét tesztelni.

A kényeztető és a szépészeti ötleteinket bátran valósítsuk meg, mert a Bika-Hold-Vénusz analógiás kapcsolat ezt támogatja. Kezdjük egy illatos, gyógyítófüves, aromaterápiás fürdővel. Ilyenkor „hosszúlejáratú” a bőrápolás és bőrtáplálás, a hajvágás, a hajfestés, manikűr-pedikűr hatása.

Amikor a Hold a Bikában jár sikeres még
• a régóta húzódó ügyek rendezése, amelyeknek lezárása már igencsak kívánatos lenne, valamint
• azoknak az elindítása, amelyekről tudjuk, hogy a megvalósításuk idő igényes lesz. Például egy vállalkozás, mert ezt a növőben lévő Hold külön támogatja.
Amit szinte minden alkalommal el szoktam mondani és most sem hagyom ki. 😀

“A növő Hold mindig többet ígér, mint amennyit ad”.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .