Mi van, amikor az Ikrek felett a Hold?

Február 19-én – pénteken – 17 órakor kezdi útját az Ikrek csillagkép felett a Hold.
Alapminőségüket tekintve félig egyezőek, hiszen mindkettő nedves tulajdonságú, de a levegő ezen kívül még meleg is. Tudom, furi ezt így olvasni, amikor február van és a mínuszokat számoljuk.

Az Ikrekre jellemző a kíváncsiságból fakadó információ gyűjtés és az ebből eredő sokoldalúság, valamint a könnyed, élénk kommunikáció.
A Merkúr, mint a Ikrek „birodalom” uralkodója, most éppen jó erőben, de hátráló mozgásban van egy másik levegő elemben, a Vízöntőben, a Jupiter és a Szaturnusz társaságában. Váratlan akadályokra számítsunk a kommunikációban, a közlekedésben, a közvetítői tevékenységekben, a szállításban és utazásban is, mert kellemetlen fényszögben áll az Uránusszal. Ne lepődjünk meg, ha pletykálkodásba vagy ravaszkodásba botlanánk.

Amikor a Hold az Ikrekben jár, olyan dolgokra, ügyekre érdemes koncentrálni, melyeket hamar letudhatunk.
Hegyi túráknak kedvező napok, bár a körülmények nem éppen kellemesek hozzá.
Rövidebb utazások, ha nagyon muszáj, szóba jöhetnek, de körutazásra ne most induljunk.

Egészségünk és testünk kapcsán a légzőszerveinkre: a tüdőre, a mellhártyára, a hörgőkre, továbbá az idegrendszerünkre és a végtagokra, a beszédképességünkre, valamint a központi idegrendszerünkre érdemes nagyobb figyelmet fordítani, mert ezek a Merkúr és az Ikrek analógiái. Ezekben a napokban fokozott érzékenységet tapasztalhatunk az érintett területeken. Lehetőleg ne sérüljenek meg és csak az életmentő beavatkozások ajánlottak.
A foghúzás, a közeledő Telihold okán, messziről kerülendő!

Szánjunk időt a bőr- és testápolási rituálékra. Például egy frissítő fürdőre, mellápolással, mellmasszázzsal és intimtornával összekötve. Hála a növekvő Holdnak, a hasznos tápanyagok jóval mélyebbre szívódnak fel, ezáltal pedig egészségesebbek, frissebbek, szebbek és fiatalosabbak lehetünk.
Amennyibben érzékeny vagy éppen beteg valamelyik testrészünk a fentiek közül, nyugtató pakolások, relaxáló fürdő, bőrradír – jöhet minden, amit jónak látunk.

Táplálkozásunkban figyeljünk a zsírok bevitelére, mert a szükséges mennyiséget a májunk is elő tudja állítani. Emellett legyen valamilyen ehető virág a kajánkban. Természetesen túlzásokba nem kell esni, amennyiben mindkettőből kerül a tányérunkra, máris tettünk a jóllétünkért.

Háztartási munkák közül különös sikereket érhetünk el a sütéssel, a főzéssel. Gyorsan és hatékonyan tudunk  nagytakarítani és fémtárgyakat pucolni (lábas, fazék, evőeszköz, stb.). A hosszú szellőztetés  ilyenkor ideális.

Kertünk helyett most leginkább azokkal a szobanövényeinkkel tudunk foglalkozni, amelyek virágozni szoktak. Túlöntözés miatt gyakran előfordulnak aprócska, ugráló, fehér kis lények a földjükben. Amelyiken ilyet találunk, őket ezekben a napokban ültessük át tiszta cserépbe és egészséges földbe.
A madarak is az Ikrek analógia részei. Gondoljunk rájuk is, etessük őket, mert még nincs vége a télnek.

Jövő héten pedig már Telihold, ráadásul a Halak felett járó Napot derékszögű fényszöggel provokálja. Csak annyit mondok, nem lesz egyszerű.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .