Az utolsó előtti vizes ciklus

Ismét vízjegyben lesz a Hold. Holnap hajnali 3 órakor a Skorpió csillagképbe érkezik.

Ebben a jegyben, annak ellenére, hogy víz elemű, nem ő a főnök, ezért gyengélkedik.

Testünk érzékeny részei ilyenkor

  • a húgycső,
  • a húgyhólyag,
  • a nemi szervek,
  • a prosztata,
  • a végbél és
  • a végbélnyilás.

Karácsonyig – a jelenlegivel együtt – már csak 2x lesznek víz napok.

Az étkezések során a szénhidrátból a kevés, salátából a sok a jó megoldás.

Víz napokon a levél jellegű táplálékok, mint a káposztafélék, megemésztése nemcsak kevesebb energia vesztéssel jár, hanem a tápanyagainak a hasznosítása is szinte 100 %-ban megtörténik. Abban az esetben lehet így, amikor az emésztőrendszer felszívódási szakasza tiszta és át tudja engedi a frissen érkezett táplálékokat.

Az egyik legismertebb C-Vitamin forrásunk télen a savanyított és a kovászolt káposzta.

További jó tulajdonsága még, a brokkolihoz hasonlóan, a rendkívül magas rost és víz tartalmának köszönhetően, az emésztő traktus utolsó szakaszának súrolókeféje.

Ezért a tulajdonságáért a székrekedésben szenvedőknek kifejezetten ajánlott. Természetesen abban az esetben, amikor a problémájukat bizonyítottan nem kóros elváltozás, krónikus betegség okozza. Egyike azoknak az étkeknek, amelyekkel például az aranyér megelőzhető.

Minden, ami a vízhez köthető sikerrel kecsegtet a háztartásban, a növényeknél, az öngyógyításban, a pihenésben, a sportban és a szépészetben is.
Kivéve a hajadat, jobban mondva a frizurát. A formázásra kár az időt és pénzt pazarolni, mert kérész életű frizurád lesz. Persze azért egy fonos találkozót ki fog bírni. 😀
Ezért nem ajánlottak a frizura készítésre, készíttetésre a víz napok.

A mostani “tiltó” napok”

• december 11-én hajnali 3-tól,
• december 12. és
• december 13. hajnali 3-ig.

A legtöbb, amit tehetünk magunkért, hogy kívül-belül hidratálunk folyamatosan, hogy ránctalanok és okosak maradjunk.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .