Mit kapunk a novembertől?

Az elmúlt napok eseményeit figyelve, szeretnék két, általam fontosnak ítélt, eseményről és a következményeiről beszélni.

  • Az első a Nap jegyváltása, amely még októberben történt.
  • A második a direkt irányúvá lett hármas együtt állás: a Jupiter-Plútó-Szaturnusz.

Október 23-án a Nap megérkezett a Skorpió csillagképbe. Ezzel meg is ágyazott a novembernek.

Miért is?

A Nap ezzel a jegyváltásával szembe került 24-én a Bikában hátráló Uránusszal, akinek a hatása mindig váratlanul, szinte a semmiből bukkan elő. A kipattanó szikra, a lecsapó villám, az áramütés.

A Bika föld jegy. Mint ilyen a tulajdon, az anyagiak, a pénz egyik jelképe, a fizikai lét alapfeltételein túl.

2008. november 27-én érkezett meg a Bikába és 2025. július 7-ig marad, mert ő egy lassú járású bolygó, aki 84 év alatt ér körbe az ekliptikán és számtalan esetben vált irányt, mire ismét új csillagjelbe lép.

Gondold csak végig, mi történt a pénzügyi területeken – bankok, biztosítók, tőzsde, nyugdíjpénztárak, lakástakarék pénztárak stb. – és mit hozott ez az egyes emberek, a családok, a vállalkozások életébe – 2008. óta! Talán a tiedbe vagy rokonaid, barátaidéba is. A mi életünkbe.

Nézzük, mit kapunk novembertől!

A november eleje a Halottak napjával, az elmúlással és az efelett érzett fájdalommal kezdődik. Az élet azonban most is segít nekünk túllépni, túllendülni a temetői hangulaton. November 29-e már a karácsony melegét hívja elő a lelkünkből. Advent 1. vasárnapja lesz.

Mi lesz a kettő között?

November 1-2. Az előző napi Telihold hatása még tartja magát, de elkezdődik a Hold csökkenése, fogyása.
A Jupiter-Plútó-Szaturnusz még együttállnak és mindhárman előre haladnak.

A Nap – a racionális gondolkodás – döntési helyzetbe hozza őket. Ez az enyhébbik diszharmonikus fényszög (kvadrát) azt üzeni nekünk: Lépj a saját elhatározásodból addig, amíg választhatsz, mert a hezitálás kényszerhelyzetbe hoz és fájni fog!
A Plútó, a buldózer, aki helyet teremt valami újnak, valami jobbnak.
A Jupiter, aki szereti a bazinagy méreteket.
A Szaturnusz a józan határok, a falak, a korlátok és korlátozások planétája.

Szétbontva a bolygók kapcsolatát, kezdjük az előzményekkel!

Október 23-án – a Nap jegyváltásakor – a hármasból négyes lett, mert a Hold (a cselekvést jelentő ige), egzakt módon (fokra pontosan), együtt állt a Plútóval, aki nem mellesleg a járványok „megszemélyesítője” is az asztrológiában. Másnap már vége lesz, mert a Hold gyorsan tovább megy, de aktiválta, beindította őket.
Ez volt az a hosszú hétvége, amikor még a hírolvasók sem tudták megőrizni a pókerarcukat, miközben a „megtáltosodott” számokat beolvasták. És ezek a számok azóta is emelkednek. 🙁 Mindeközben a Merkúr szemben áll az Uránusszal, amelynek köszönhetjük, hogy ez a hír villámcsapásként hatott ránk.

Október 30-án ismét kapcsolatba kerül a hármas együtt állásban lévő bolygókkal. Ez az a bizonyos „lépéskényszer” fényszög lesz, ami a gyengébbik a rosszak közül. Nem fog nyomtalanul tovább állni a Hold 1 nap múlva.

November 6-án a Hold az ekliptika másik oldalán lesz, így szemben áll majd a hármas bolygócsoportosulással. Ez a fényszög durvább, mint az előző volt. A Hold tempójának köszönhetően másnap vége lesz.

November 12-én ismét kvadrátja, lépéskényszert okozó fényszöge, lesz a Holdnak a 3 lassú bolygóval, mert hamarosan beéri őket. Másnap ennek is vége lesz.

November 19-én ismét együtt fognak állni mind a négyen, akárcsak október 30-án történt.

Tudom, hogy mondtam már többször, most mégis szólnom kell róla, hogy minden bolygó találkozásánál számolni kell a hatókörükkel, amely általában a kapcsolat előtt és 5° a kapcsolat után is. Ez a tény meghosszabbítja az érzékelhető hatásokat.
Természetesen a többi bolygó is járja az útját és folyamatosan adnak egymásnak hideget-meleget egyaránt. Ezekről majd az aktualitásukkor hozok információkat.

Mindent összevetve reménykedhetünk benne, hogy november utolsó harmadában várhatóan csendesedik valamicskét a helyzet.

A kérdés csak az, hogy meddig?

Teljesen még nem tudunk elköszönni a vírustól és decemberben lesz a Jupiternek és Szaturnusznak olyan együtt állása, amelyhez hasonló az 1200 évek első harmadában volt utoljára. Aki jó volt történelemből, az biztosan tudja, milyen sorsfordító események zajlottak akkoriban. Aki nem emlékszik a tanulmányaiból, annak azt javaslom, járjon utána!

Mit tehetünk mi?

Türelem, fegyelmezettség, 1,5-2 m távolság, fertőtlenítés és maszk.

És ne feledd! „Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál!” A küzdelemben a magyarok mindig jók voltak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .