Most vágjunk bele!

Március 14-én, éjfél után 3/4 órával, a Kos csillagkép fölé érkezik a Hold. Ezzel felbomlott a Halakban a kvartett, már csak a Nap, a Neptun és a Vénusz bújnak össze egy “bokorban”.

Ez a zodiákusjel tűz elem, száraz + meleg. Uralkodó bolygója a Mars. A tegnapi Újhold kapcsán együttállnak a Nappal.

2,5 napig bátrak, már-már vakmerők, gyorsak, kezdeményezők, nyíltak, de ingerültek, önzők, túlzók és akár pusztítóan fanatikusak is lehetünk. Fejben dől el minden. Választhatunk, melyik oldalunkat engedjük érvényesülni!

Amikor a Hold a Kos csillagkép felett jár, támogatja a vállalkozásokat, a kivitelező és szervező képességeket. Sikeres vadászatokat ígér. Ezen kívül minden, ami hosszú időt kíván a kiteljesedéséig, az életünk bármely területéről legyen is szó.

Az Újhold utáni +2 napban még támogatja az elengedő, selejtező hajlamainkat. Isten hírével hadd menjen tovább minden/ki.

Testrészeink és szerveink közül a marsikus részek – az artériáink, az epénk, a férfi nemi szervek és szexuális funkcióik, az izmaink, az izomműködésünk, a vérünk vastartalma -, továbbá a Kos zodiákusjel  hatása alá tartozó agyunk, agyhártyánk, a fejünk, a központi idegrendszerünk, a szemeink, a füleink és a fogaink védelmére figyeljünk. Óvjuk őket a sérülésektől és az esetleges műtéti beavatkozásoktól.

Fehérje és termés/gyümölcs napok jönnek.

A táplálkozásunkban a fehérjék és a gyümölcsök és magvak bevitele fognak energiát felszabadítani az immunrendszerünk számára.
A fogyó Holdba elkezdett tavaszi “belső takarítás” eredményének megőrzésében fontos szerepe van a növő Hold idején a keménytojásnak. Olyan biokémiai folyamatokat indít el a szervezetünkben, amely gyorsítja a jóllakottság érzésének megjelenését. Óriási tápanyag bázisa van, de az epe nem mindenkinél tolerálja.

A háztartásban a sütés, a savanyítás és a főzés napjai lesznek. A gyümölcsleves remek választás és a sütemények, zöldséges köretek is jöhetnek, amennyiben kiéheztünk rájuk a víz napok alatt. 😀

A kertünkben és a palánta-nevelőnkben is mindent, amit csak lehetséges Kos Hold idején vessünk el, mert ez az az időszak, ami legkedvezőbb hozzá. Ezt követően minden növekedésnek indul. A meglévő palántáknál és a cserepeseknél a tápanyag utánpótlásának ideje jött el.

A kényeztetésünkben a hajvágás és a tápláló hajpakolások tartós és látványos eredményt hoznak. A tűz elem napjain történő hajvágás erősíti a hajhagymákat. Hatásos még a gyógynövényes hajmosás vagy fejmasszázs is. A körömápolás eredménye is tartósabb lesz.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .