Nem a levegőbe beszélek

Az Ikrek csillagkép fölé érkezett a Hold, ma éjszaka 3/4 1-kor.

Ez a zodiákusjel víz elem, nedves + hideg. Uralkodó bolygója a Merkúr, aki most éppen a Halakban van. Hamarosan a növekedésének az I. negyedénél jár a Hold. Szépen lassan, de biztosan növekedik minden. Jó és rossz egyaránt.

Kellemes, cirógatós fényszögben van a Hold a Nappal és a Vénusszal. Mindkét kapcsolata támogat abban bennünket, hogy nyugalomra és szeretetre találjuk.

A Plútóval is harmonikus a kapcsolata. Ezt azért érdemes kellő óvatossággal kezelnünk. A Plútó belelát a dolgok hátterébe, olvas a sorok között és elindul a buldózer, amennyiben úgy látja szükségesnek.
Tavaly tavasztól már többször megmutatta, mire is képes.

A gyengélkedő Merkúrral viszont kellemetlen fényszöget alkot a Hold.

Ez az a helyzet, amit a főútvonalon haladó busz és mellékútról belehajtó versenyautó találkozásához szoktam hasonlítani, mert 90°-ra állnak egymástól.

A Hold gyorsaságának köszönhetően ennek vége lesz, mire a délelőttös műszak elkezdődik. A gyenge Merkúr viszont hozhat félreértéseket, félinformációkat, szándékos félrevezetéseket a következő 2 hétben. A Plútóval együttesen és külön-külön is belefuthatunk kócos helyzetekbe.

A Hold átlagos tempóban halad, 2 és fél napot fog itt tölteni. Ez alatt közlékenyek, mozgékonyak, sokoldalúak, de kapkodók, kíváncsiak és pletykások is leszünk.

Amikor a Hold az Ikrek csillagkép felett jár, kezdjünk bele minden olyanba, amelyet szeretnénk gyorsan befejezni. Kedvező ilyenkor a hegyekbe kirándulni kisebb túrákat tenni, amennyiben az időjárás is úgy akarja. Aki szereti a madarakat, akár madárlesre is elmehet. Utazásra, közlekedésre és az ezekhez kapcsolódó ügyek rendezésére alkalmasak a napok, 19-20., egészen 21. délig.

Testrészeink és szerveink közül merkúri a beszéd-szerveink, az idegrendszerünk, légzőszervünk, a karjaink, a központi idegrendszerünk, a lábaink mozgatása, a nagyagyunk, a  nyelvünk, a tüdőnk és a vékonybelünk, valamint az Ikrek befolyása alatt áll a hallásunk, a hörgőink,  a mellhártyánk. Sérülésektől és műtéti beavatkozásoktól kíméljük őket ezeken a napokon.
Március 13. óta növőben van a Hold, a foghúzás ebben a szakaszban bő vérzéssel járhat, ezért kockázatos.

Zsír és virág napok lesznek március 21-én délután 1/2 1-ig.

A tányérunkba a virágból készült kajákat tegyük, de csak nagyon kevés zsiradékkal elkészítve.

A háztartásban a sütés – a kenyérsütés is – a hosszabb szellőztetés, a fémtárgyak tisztítása: evőeszközök, lábasok, fazekak stb. és a takarítás megy könnyen, gyorsan, sikeresen.

A kertünkben ilyenkor ültessünk olyan növényeket, amelyeket a virágaikért kedvelünk.

Kényeztessük magunkat az arcbőrünk alapos tisztításával, kezelésével frissítő és különösen tartós lesz, mert a növő Hold támogatja és a mélyebb rétegekbe is könnyebben jut el.

Március 20-án – szombaton, 10:38-kor – átlép a Nap a Kos zodiákusjelbe. Ez 2 dolgot is jelent:

  1. A csillagászati tavasz első napja lesz. – Jogosan várhatjuk, hogy az időjárás is tavaszra váltson.
  2. Az asztrológiai esztendő mindig azzal a nappal indul, amikor a Nap Kosba érkezik. – Ezzel kezdetét veszi a Szaturnusz éve.

Jelenleg uralmi helyén, a Vízöntőben jár. A Halakba majd 2023. március 7-én fog átlépni. Az Idő Ura ad nekünk közel 2 évet, hogy ismerjük fel az időszerű változásokat. Lássuk be, hogy mindez kikerülhetetlen számunkra.

 

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .