Testünk informátora

Az evolúciós elmélete szerint – mielőtt a majomból emberré lettünk -, ebihalként úszkáltunk a vizekben. Ez volt a bölcsője, az alapja az életnek, Darwin szerint. A Biblia szerint, a világosság után, a második napon megszületett az égbolt, vagyis megtörtént az alsó és felső vizek szépválasztása.

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a víz a 4 őselem közül az egyik legfontosabb. A legváltozékonyabb és legképlékenyebb, ezért képes mindenhol utat törni magának. Felveszi a befogadó test, tárgy vagy természeti képződmény alakját és így képes a befogadókat új információkkal is ellátni.

Szervezetünk valamennyi élettani folyamatához vízre van szükség.

A sok-sok érintett terület közül melyek a legfontosabbak, amelyekhez vízre van szükséged?

  • A tested hőmérsékletének folyamatos biztosításához,
  • a légzésed, az izzadásod fenntartásához,
  • az emésztés és felszívódás folyamatához,
  • a salakanyagok kiválasztásához és kiürítéséhez,
  • az egész szervezet regenerációjához.

Fokozottabban figyelni kell a folyadékháztartásra. Testsúlyunk 10 kg-jaként 3 dl a minimális folyadék szükségletünk. Tehát egy 80 kg súlyú embernek 2,4 l vízre feltétlenül szüksége van a létfenntartó funkciói sérülés mentes működéséhez. Példánk esetébe ez 1,9 l.

Azt is jó tudni, hogy a napi víz mennyiség 80 %-át erősen ajánlott délután 3 óráig biztosítani a szervezet számára. Ezt követően már lassabban és kevesebbet tud feldolgozni. Le tudjuk ellenőrizni magunkon is, mert ettől az időponttól kezdődően ritkábban megyünk pisilni és a távozó mennyiség is jelentősen kevesebb.

A Hold a víz elemű jegyekben, így jelenleg is, mert a Skorpió csillagkép felett halad éppen, segít minden olyan tevékenységet, amelyekhez vizet használunk. Kivéve a hajunk. Szerencsés, akinek olyan haja van, amely nem igényel formázást, mert víz napokon az nem az igazi.

A vízisportok és minden vízparti tevékenység is jól működik, sikeres ilyenkor.

Hangulatunk is olyan lesz, mint a víz. Egy kissé hullámzó. Egyszer nagyon lelkesít valami, aztán meg visszahúzódunk az elefántcsont tornyunkba. Nagyon erősen az érzelmeink befolyása alatt leszünk. A szokottnál is érzékenyebbek, sértődékenyebbek vagyunk ilyenkor. A következő 2 nap alatt igencsak sokat fogunk “lelkizni”.

Figyelj a megérzéseidre! Észreveszed a másik ember legkisebb rezdülését is. Talán valakinek éppen rád van szüksége. Hallgasd meg és járj a kedvében, ha fontos a számodra.
Ez nemcsak a romantikus kapcsolatodra igaz, hanem az elmélyült, baráti beszélgetéseidre is.

Mindenkinek kell legyen lelki szemetesládája. Vigyázz rá és ne vidd túlzásba az empátiát!

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .